След като две седмици клати държавата с опити за метежи: Олигархът Божков пусна нова гавра за акциите на „Левски“

Цветомир Найденов: Печели време, за да привлича внимание към клуба
„Сини“ фенове разкриха, че протестърката Ивет му прави пиара

Обвиняемият олигарх Васил Божков, укриващ се в Дубай от родното правосъдие, публикува нова гавра с акциите на „Левски“, като пусна във Фейсбук поредна анкета. С нея той поставя въпроса на кого трябва да се прехвърли собствеността на клуба, като хазартният бос е посочил 4 варианта, за които приканва хората да гласуват, избирайки на кого да се дадат акциите. Това са Наско Сираков, Тити Папазов, Бойко Борисов и Делян Пеевски. За минути платените му тролове подплатиха унижението на „Левски“, като добавиха десетки безумни предложения за нов мажоритарен собственик.

Вместо да върне заграбените 700 млн. лв. от хазната обвиняемият хазартен бос започна да тръби да се спрат задкулисните игри за „Левски“. Въпреки обидата, която нанесе на феновете, той не само не прекрати безумната си анкета, а продължи с цирка, за да е интересен. Това издаде само, че аферистът, изгрял едно време с комарджийските си изпълнения на Магурата, е изключително притеснен.

От една страна, премиерът Борисов директно отряза мераците му и на Божков (bTV) ТВ да го вкарат в тази интрига. От друга страна, депутатът Делян Пеевски пък направи уникално дарение за „Левски“ в размер на 500 000 лв. и то без никакви условия, с което на практика спасява любимия син отбор. Няма как в такъв момент лице като Божков, което пръска милиони за лукс, но не се издължава на държавата, да е щастливо и да не прави провокации.

Долнопробната акция на обвиняемия олигарх срещу „Левски“ и държавността стартира преди десетина дни. До момента обаче всичките му „разкрития“ удрят на камък и се оказаха само медийни димки, щедро промотирани от Божков (bTV) ТВ. В медийните среди се говори, че с калната кампания се е заела вехтата протестърка от кръга на олигарсите Иво Прокопиев и Цветан Василев – Ивет Добромирова. Изтупаната от нафталина „ПР“-кa поддържа фейсбука на Божков, като се смята, че именно тя е дала нелепата идея за анкетата с акциите.

Благодарение на анкетата обаче фенове на „Левски“ разкриха, че Ивет Добромирова обслужва и Васил Божков. Вехтата протестърка от кръга на олигарсите Иво Прокопиев и Цветан Василев стои зад Фейсбук гаврите

с футболния клуб. Именно тя поддържа страницата на Божков и се смята, че е „мозъкът“ на безумната идея за анкетата с акциите. В коментарите под платеното гласуване на хазартния бос има хора, които директно се обръщат към извадената от нафталина пиарка Добромирова.

„Ивет, направи анкетата затворена бе, за Бога. Стига сте се гаврили с клуба“, пише един от феновете. Реалните потребители на социалните мрежи обаче не останаха длъжни и на свой ред отвърнаха на провокациите с предложението хора, смятани за държанки на Божков, като Сашо Диков или певицата ЛиЛана, да носят отговорността за акциите. За капак „анкетата“ бе налазена още от началото и от привърженици на ЦСКА, за които това е идеален шанс да си правят гаргара с вечния си съперник „Левски“. Един от тях бе Самуил Петканов, който е част от мрежата за дестабилизиране на държавата на Ивет Добромирова.

„Обвиняемият Васил Божков според мен цели да печели време, да привлича внимание към себе си, да нагнетява напрежение около „Левски“ и с това да прави опити за дестабилизация на политическата обстановка, вкарвайки и политически лица в тази анкета“ .Това заяви ексклузивно пред „Телеграф медиа“ шефът на „Ефбет“ Цветомир Найденов. Според него Божков си правел „забавления“ с другия обвиняем Георги Попов, който също се укрива в Дубай.

„Прави своеобразни избори за собственик на „Левски“. Гледах изявления на легенди на отбора, на фенове, всички ми изглеждат обединени около кандидатурата на Наско Сираков

за получател на акциите. Не виждам смисъл да се правят каквито и да било анкети особено във Фейсбук, при условие че цялата общност е обединена“, заяви още Найденов и обясни, че не би се учудил, ако след ден Божков обяви и референдум за „Левски“.

„След това да ни разходи по Търговския закон дали искаме да сменя формата на управление на отбора. После кой знае какво, само и само да не сложи край на тази сага с акциите. Причината е, че когато предаде акциите, никой няма да му обръща повече внимание на обвиняемия, колкото и салфетки и бележки да показва. Тогава ще му се обръща внимание колкото на другите избягали от правосъдието“, категоричен бе Найденов.

Тити Папазов: Левскарският съд няма да му прости

В опита си да не падне по гръб Васил Божков прави глупост след глупост. Това мнение пред „Телеграф медиа“ изрази треньорът на баскетболния „Левски“ Константин Папазов.

Тити коментира и думите на председателя на тръст „Синя България“ Даниел Стрезов, който сравни дарението от 500 000 лева, направено от Делян Пеевски към футболния клуб, с помощта на „Байерн“ (Мюнхен) към един от най-големите си съперници „Борусия“ (Дортмунд).

„Виждате, че в исторически план два от най-големите съперници на терена си оказват помощ, за да може единият да продължи да съществува. Делян Пеевски не е конкурент, враг или съперник на „Левски“. Той помага, за да може този клуб да продължи да съществува. Защото футболистите не са взимали заплати от януари, дължат се пари на НАП и има още куп разходи“, каза Тити.

Папазов продължи за анкетата, която Васил Божков публикува в профила си във Фейсбук.

„Тотална глупост! Какво ще стане, ако група „червени фенове“ предложат Дучето за нов собственик на Левски? Няма смисъл от такива анкети!“, отсече Папазов.

По-късно пред телевизия „Европа“ Тити, който вчера празнува именден, стигна още по-далеч. „Божков може и да се спаси от съда, но не и от левскарския съд, там няма да има прошка не само на него, но и на децата и на внуците му. Той няма право да се гаври със 106-годишна светиня. Не мисля, че главният прокурор ще се трогне от цирковете му. Затова аз го призовавам да постъпи морално и да спре с гротеската с главна актриса Сашо Диков. Защото институцията „Левски“ не може да бъде употребена и от папата“, допълни Папазов.

Степан Хиндлиян: Гавра! Божков явно иска балотаж, феновете посочиха Наско

Председателят на НКП на „Левски“ Степан Хиндлиян изригна пред „Телеграф медиа“ срещу анкетата на обвиняемия олигарх Васил Божков, който предлага новият президент на клуба да се избере с онлайн допитване.

„Поредната гавра с клуба ни! Подигравка и цирк, само това мога да кажа. Вече стана пределно ясно, че феновете искат президент на клуба да бъде Наско Сираков. Не мога да разбера какво се опитва да направи Васил Божков. Явно се опитва да организира балотаж. Поредно безумие“, отсече Хиндлиян.

Той отказа да коментира сутрешните изяви на председателя на тръст „Синя България“ Даниел Стрезов.

„Не мога да говоря след всяка тяхна стъпка или решение. За дарението на Делян Пеевски вече казах всичко, което мисля“, завърши Хиндлиян.

monitor.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене