Без категория

НОВА МЕСТА: Кметът на община Гърмен Минка Капитанова откри Туристически център в общ. Босилово Македония

минка капитанова

С европейски средства сградата на Центъра е изцяло ремонтирана. В нея ще се положат основите за разработването на община Босилово като туристическа дестинация.

Минка Капитанова: „Основната цел на този проект е осъществена, създадени са два великолепни центъра – един в Македония и един в община Гърмен. Ние също имаме прекрасен център, в който може да се представят различни традиции. Самият мост, който създадохме, не само между общините и администрациите, но и между самите младежи. С този проект ще промотираме, ще информираме какво община Босилово има като даденост. Такива срещи ще осъществяваме между жителите на община Босолово и община Гърмен. Мисля, че ще изработим и рекламни материали с това какво можем да предоставим ние като възможност и те също.

За туристите в центъра ще бъдат демонстрирани местните занаяти и ще бъде предоставена информация за туристическата атракция Моноспитско блато.

Община Гърмен също представи свои занаяти. Леля Магдалена е известна в цялата община с изкусните си карета, плетени на една игла.

Туристическата атракция, с която община Босилово се гордеят е Моноспитското блато, което се разпростира на стотици декари.

В рамките на този проект в община Гърмен бе ремонтирана сградата на кметството в с. Лещен, което също е превърнато в Туристически център.

Община Гърмен и община Босилово имат вече два реализирани проекта.”/ Тв Запад/

жени-босилово

босилово

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене