Connect with us

Uncategorized

Минал ли е коронавирусът като тайфун из Гоцеделчевско!? Скандални факти излизат наяве! Време е да се изясни всичко!

Published

on

Версията пикът на заболяването Ковид – 19 да е бил по рано през годината, а именно през месеците – януари, февруари и март все по сериозно терзае личните лекари и медицинските среди в страната. 

Водещи специалисти като доцент Атанас Мангъров, доктор Антония Първанова и други, от доста време насам лансират версията, че е било напълно възможно още от декември коронавирусът да е тръшкал хората и да им е създавал респираторните проблеми.

Топ Преса е регионална медия, няма претенции да нищи нещата на национално ниво, силни сме там където сме позиционирани в югозападна България. Направихме всичко възможно да направим свое проучване, по темата започвайки от информация излязла от наши източници в МБАЛ „Иван Скендеров“ – град Гоце Делчев. Лечебното заведение, обслужва основно четири общини – Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен, Хаджидимово а от доста време дори от Доспат идват да се лекуват в града. което прави над 70 000 жители. През този период има и БУМ на хора върнали се от чужбина, като за Нова година и януари от Англия, Италия и Германия в неврокопско са пристигнали над 2000 души.

По информация на Топ Преса през месеците януари и февруари, а и през декември отчасти имало истински ПИК на усложнения след грип, пневмонии и сериозни респираторни заболявания. Разполагаме с данни за над 400 болни с респираторни проблеми преминали за посочения период през лечебното заведение, имаме и солиден брой починали. Там цифрата е спорна и не било коректно да я извадим за сега.

Почти всички случаи на заболявания отговорят изцяло на симптоматиката на новото заболяване Ковид – 19, имало и интубирани пациенти, има и доста пациенти преминали през интензивно лечение. Няколко медицински служители също били излезли в болнични заради „грип“, при някои от тях преминал леко при други по тежко и иначе казано – ситуацията била едно към едно с тази в която  се намират днес повечето болници, с пациенти болни от Ковид – 19 и единствената разлика била липсата на защитни облекла, шлемове и истерия…

Взели сме данни и от лични лекари, които потвърждават пред Топ Преса, че случаите на респираторни заболявания през периода януари и февруари тази година, били изключително много и почти всички до един били близки до Ковид -19 като симптоматика.

В задачата се пита къде е истината? Приканваме ръководството на лечебното заведение в Гоце Делчев а и не само то, да извади на светло официалниите данни, с документи и протоколи. Нужно е обществото ни да знае, минали ли сме през ПИК на Ковид – 19 без да знаем. Според бившата депутатка доктор  Антония Първанова  първите заразени с коронавирус в България са още от ноември миналата година. „Ако РЗИ-тата на терен си свършат работата, ще открият пациенти, които са преболедували“, казва тя.

В края на януари и началото на февруари са огромните пикове, които са от порядъка на 240 души на 10 хиляди“. Това каза пред БНР д-р Антония Първанова – специалист по обществено здраве, работила като експерт в европейски епидемиологични организации, бивш депутат и евродепутат. Според нея, ако се сравни за целия период от началото на януари до последната седмица на април, заболелите като цяло от грип и остри респираторни заболявания са около 62-ма на 10 хиляди, а само от коронавируса са 0,5 на 10 хиляди, което е много голяма разлика. Според нея обяснението е в това, че тогава новият коронавирус не е бил тестван.
Така д-р Първанова обясни и разминаването между твърденията на Щаба в България, че имаме преминал пик на случаите, и на ЕС, че пикът у нас предстои. Двете твърдения са и верни, и неверни, каза тя.

Топ Преса прави каквото може за да изясни случая, ред е сега на институциите. Вие как мислите?

ВИЖТЕ КАКВО Е МНЕНИЕТО НА ДОЦЕНТ АТАНАС МАНГЪРОВ ДАДЕНО ПРЕД ТОП ПРЕСА :

 

коментара

Uncategorized

Испанските социалисти към Нинова: С вашето лидерство БСП ще продължи успешно напред

Published

on

Двете партии трябва да бъдат дълбоко вкоренени в гражданското общество, пише председателят на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент

“Скъпа Корнелия, от името на Испанската социалистическа работническа партия (PSOE), бих искала да отправя сърдечните си поздравления за преизбирането Ви за председател на БСП. Убедена съм, че с усърдна работа и отдаденост, вашата партия ще придобива все по-голяма сила и мощ като отново се свърже с гражданите.”

Това написа в писмо до председателя на БСП Корнелия Нинова председателят на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент от името на Испанската социалистическа работническа партия (PSOE) Ираче Гарсия Перес. Тя заявява, че двете партии трябва да бъдат дълбоко вкоренени в гражданското общество, като за тази цел левицата трябва да се обнови и адаптира, за да бъде истински модел за подражание на прогресивните граждани.

“Уверена съм, че избирането ви по време на преки избори сред членовете на партията още веднъж доказва колко отдадена е вашата партия на демокрацията и прозрачността”, подчертава тя

Перес коментира, че в настоящите времена на пандемия, популизъм и несигурност, социалистите и социалдемократите трябва да препотвърдят прогресивните си възгледи и политически програми, за да осигурят ясна и съгласувана алтернатива за по-голямата част от гражданите.

“Следим с голямо безпокойство развитието на политическата криза в България. Гражданите са загубили доверие в правителството и в основни институции в държавата, а това е недопустимо в държава- членка на ЕС”, пише още председателят на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент.

Перес изрази мнение, че управляващата партия нито разбира, нито уважава работата на Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права на Европейския парламент, която миналата седмица е обърнала особено внимание на последните развития в България.

“Вие можете да разчитате на подкрепата ми като Председател на Групата на социалистите и демократите за справяне с настоящата криза, както и за борба с корупцията, които подлежат на наблюдение от ЕС”, подчертава Перес.

“Напълно уверена съм, че с вашето лидерство и ангажираността на партията ви в рамките на „Социалистите и демократите“, БСП ще продължи успешно да изпълнява водеща роля в българската и европейската политика”, заявява Ираче Гарсия Перес. Тя очаква с нетърпение да се укрепят взаимоотношенията между двете партии при отстояването на общите им цели: демокрацията, равнопоставеността и феминизма, върховенството на закона и прогресивните политически предложения за осигуряване на едно по-добро и по-справедливо общество.

коментара

Continue Reading

Uncategorized

България получава над 500 млн. евро от Спасителния план на ЕС

Published

on

Страните-членки на ЕС да възстановяват със задна дата разходи за спешни мерки за преодоляване на кризата с COVID-19. Това предложение на българския евродепутат Андрей Новаков (ЕНП/ГЕРБ) беше прието единодушно от Европейския парламент и предстои да бъде разгледано в тристранни преговори с Европейската комисия и Европейския съвет.

По предварителни изчисления на ЕК България получава над половин милиард евро в допълнение към програмите от настоящия програмен период чрез инструмента на ЕС за преодоляване на последиците от кризата REACT-EU.

Предложението е страните членки да могат да възстановяват разходите си със задна дата още от 1 февруари 2020 г. и с удължен срок. Така страната ще може да финансира проекти със собствени средства и да възстанови 100% от разходите си за тях по-късно.

Изискването е проектите да са конкретно за преодоляване на икономическите ефекти от пандемията от COVID-19 и да са в синхрон с водещите приоритети за насърчаване на малките и средни предприятия, дигитализация, зелена трансформация. Със средствата от Спасителния план държавите ще могат да възстановяват разходи и по мерките за временна заетост (60/40, 70/30), както и да покриват разходи в сферата на туризма и културата.

 

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ