Скандал!ДОЦ. РАДКА КИРЧЕВА: ГРОБЪТ НА ВАНГА Е ВЪРХУ… ТОАЛЕТНА – ДВЕТЕ С ПРОРОЧИЦАТА СМЕ СПАЛИ В ЕДНО ЛЕГЛО

d_r_Kircheva01Доц. Радка Кирчева е спе­циалист по ирисодиагностика и фитотерапия. Твърди, че познава над 1630 билки и че част от рецептурника й е съставен с помощта на Ванга. С пророчицата са имали десетилетно приятелство. Ванга приживе пожелава след кончината й приятелката й да застане до главата й, от дясната страна на ковчега й и да напише книга за нея. Затова именно от няколко дни насам докторката е за­почнала да пише. Напоследък обаче има и голям интерес към нея от страна на различни телевизии и вестници.

„След едно предаване си погово­рихме доста остро с Ве­нета Райкова – скастрих я, че малко прекалява с врачките, гледачките и ходжите, и й казах, че може да й махнат предаването. Вчера разбрах, че май се е случило!… По принцип съм много разочарована от телевизиите – да си призная, почти не гледам телевизия. Хората са толкова измъчени и из­пити душевно, а от екрана буквално ни зомбират с глупости!”, е мнението на доцентката.

Тя разказва и как се е запознала всъщност с най-голямата пророчица – феномена Ванга…

„Бях на специализация в Германия и след завръщането ми през 1976-а в кабинета ми дойде жена, която се представи като „сестрата на феномена Ванга”. А пък аз, честно казано, дори не бях чу вала за нея. Сестрата н Ванга – Любка, ми каза че тя иска една моя билкова комбинация. Отказах с думите, че лекувам в кабинета си. И, не щеш ли, самата Ванга звънна по телефона! Този ден за пръв път чух гласа й. Покани ме да отида при нея на 1 май. Отидохме с мъжа ми. Изпитвах смесени чувства и, общ взето, вътре в себе си се питах къде съм тръгнала. Срещата ни обаче разсея всички предишни съмнения. Ванга ме прегърна така, сякаш се знаем от години. Почнахме постоянно да поддържаме връзка – всеки месец хо­дехме с моя мъж при нея. Смея да твърдя, че имах приятелството на Ванга и че ми е давала много важни съвети. Три пъти тя лично е идвала при и мен в Пловдив да ми освещава фитотерапевтичните комбинации. Спала съм с нея в едно легло в стаята с куклите. Приказвахме почти цялата нощ. Призори вече съм заспала и сънувах най-прекрасния сън в живота си: как се изкачвам на един висок хълм, целият обсипан в рози. И в съня си чувам ласа на Ванга да си взе­ма само три рози. „Не може ли пет?”, попитах, а тя ми отвърна: „Не, три: Здравето, Щастието и Любовта!”, спомня си срещите с петричката пророчица доц. Кирчева и нейните предсказания за катаклизмите в България:

„Тя се изразяваше така: „България ке страда, ке страда, ке страда, оти вси се обезвериха! Земя и небо ке се слеят!. Много люде ке умрат! Без причина! На България не е нужна война – в мирно време ке се изтепат!”. Н това, което сега става у нас – тия дъждове и наводнения, много напомнят на описанието й за „Земя и небо ке с слеят!” Тя казваше за това нещо, че хората трябва да се сберат „всите” и да съберат „жълти стотинки, но да направят курбан, за да спре Злото. А ние, нали виждате колко сме способни да се сберем „всите”?!… – Български народ е много разединен в момента и трудно се сплотява дори в бедата.

Тя беше оптимист обаче, леля Ванга казваше, че през 2016 година България ще „цъфне като роза”! – такива й бяха думите. „Много хора, ще ни подадат ръка”, казваше тя. „Отгоре ке се намесят!”. Дали имаше предвид Бог, или висше­стоящи благодетели в лицето на други държави, не уточняваше. Често пъти се изразяваше така, че трябваше да тълкуваш думите й. Като я питах повторно да обясни, тя повтаряше същия израз.

Руснаците я обожават – тачеха я като икона. Тя досега е по-ценена в Русия, отколкото у нас. У нас я използваха и тя го съзнаваше. Много труден живот е живяла Ванга!…

Към края си все повече се изморяваше и огорчаваше от хората. Тя беше разочарован и от роднините си. „Може да съм слепа, но виждам!”, казваше… Огорчаваше се, че я крадат и се възползват от нея. Накрая беше разочарована и от такива, които парадираха за нейни приятели. В моето 15-годишно общуване с Ванга – всеки месец по два-три дни, аз съм виждала Нешка Робева там само 4 пъти. Като казах на леля Ванга: „Иконите в църквата приличат на Нешка Робева – защо така?!”, и тя ми отвърна: „Я съм зависима от много люде! Казах им, ама никой не ме слушаше! Они ке отговарят, оти знаят, че съм слепа!” И аз един ден си позволих и му казах на Светлин Русев, че това, което прави, не е по канона, а той ми отвърна: „Така съм решил, така ще го направя!”. А аз съм попско внуче, от малка съм учена на канон. Вуйчо на майка ми е екзарх Стефан от Широка лъка, който е погребан в Бачковския манастир – помогнал е много евреи да бъдат спасени по време на войната… И един път в прав текст му казах на Светлин Русев, че не рисува по канона, а той после казал на мъжа ми: „Кой ти гледа каноните бе, братче, важното е да стане църквата!”.Ванга

И я болеше, че го правят, защото знаят, че е сляпа. Понякога се ядосваше, че я подценяват заради това и се гневеше: „Они ке отгова­рят Горе!”. Ванга страдаше заради слепотата си. Страдаше и заради тежката си дарба да „вижда” нещастията и болестите на хората. Преживяваше, когато виждаше смъртта на млади хора. Предупре­ждаваше близките им да не им дават да карат кола, мотор, като виждаше ка­тастрофа, а се е случвало да ми каже: „Они и да не им дадат да карат, оно пак ке се случи. По друг начин, ама на деня и на часа, оти му е драснато!…”. Ванга вярваше в предопределението на Съдбата. Общуваше с мъртвите и виждаше в Отвъдното, както ние с вас – реалността. Казваше, че има „други хора” на планетите – не ги наричаше извънземни. Казваше ми, че под Рупите текат горещи води от дъха на умрелите там и че тя ги „вижда”! Някога било станало голямо земетресение и много хора били загинали. Казваше, че и тя като умре – като си „ойде”, така се изразяваше, ще продължи да помага на хората, а един ден ще я канонизират за светица.книга за Ванга

„Ке видят, кат ме отворят, че съм цела!”, така казваше. Църквата не приема Ванга, но тя беше убедена приживе, че един ден ще я признаят за светица.

Но за канонизиране е нужно да има знамения, чудеса на гроба, а то вече стана едно. Преди 3 години прогледна едно сляпо детенце на гроба й! Майката е чула в съня си, че Ванга й казва да приспи детето на гроба й. Като се събужда, то проглежда! И други чудеса ще се случат там!

Но сега ще ви кажа нещо любопитно – първо, Ванга искаше още два храма да построи на Рупите – „Св. Никола” и „Св. Георги”. И второ, тя искаше на друго място да бъде положена, не там, където й е сега гробът. Никой не ме послуша, като го казах. Ванга искаше да бъде погребана там, където гледаше на хората. А те я положиха до църквата на място, където преди  е било… тоалетна!

Тя не говореше за смърт. Викаше „Ке си ойда!” – така се изразяваше. Като за „отпътуване”. Знаеше, да, знаеше кога ще умре”, спомня си още доц. Кирчева.

По повод твърденията, че Ванга била девствена до края на живота си, тя разказва:

„Ами тя казваше, че не изпитва необходимост от секс, а пък то явно си е било предопределено така! Отгоре. Мъжът й – Димитър, отива при нея да му гледа като войник. Пита я за живота си занапред, а тя му казва: „К’во ме питаш, ти за мен ке се ожениш!”. „Следа една неделя – ми разказваше Ванга – дойде. Те така се оженихме!”. Тя много го обичаше! Той почина много преди нея. Не знам дали знаете, но двамата осиновиха две деца – момче и момиче. Съвсем официално осиновиха децата и Ванга ги поддържаше финансово тия деца. След смъртта й това също породи кавги – роднините й не ги признаваха за реални наследници. Момче­то – Димитър се казва, завърши право и беше адвокат в Петрич, а момичето – Венета, живее в Благоевград. И двамата са семейни, с деца. Като съм питала Ванга защо така реагират роднините й спрямо децата, тя ми викаше: „Завист, керко, завист!? От завист ке се изяде народо!”, завършва доц. Радка Кирчева изповедта си за пророчицата Ванга.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене