Уикенд: Бербатов се нанася в небостъргач

Бербатов

Звездата на „Монако“ чака апартамент в кулата „Одеон“

Димитър Бербатов ще бъде един от собствениците на апартаменти в първия небостъргач в Монако, научи „Уикенд“. Нападателят на едно-именния френски тим е взел категорично решение да се установи в Княжеството, като се сдобие с луксозен имот в 49-етажната сграда.

АЛБЕНА БОЯНОВА

„Семейството ми се чувства отлично в Монако, макар лично на мен Лондон да ми допада повече, френската кухня също много ни допада, затова решихме да се установим за постоянно тук“, признал наскоро стрелецът на „монагаските“.

Заради бутиковите габарити на Княжеството, в което на територия от 2 квадратни километра се гьчкат над 35 хиляди богаташи, да се вредиш с жилище, е почти мисия невъзможна. Още през пролетта Бербатов поискал помощ от шефовете си в „Монако“ да му съдействат в намирането на подходящ за 4-членната му фамилия дом. Те го отчаяли, че чакането може да отнеме и години, освен ако не е готов да се раздели с повечко пари, но да се сдобие с чисто нов апартамент в кулата „Одеон“. Нейното строителство започна преди 4 години под контрола на принц Албер. За да даде отпор на дефицита на жилища и за да стопи инфлацията в сектора на недвижимите имоти, благородникът лично се ангажира с реализирането на проекта, в който са инвестирани 500 милиона евро.

Извисяваща се на 170 метра „Одеон“ стана втората по височина сграда на средиземноморското крайбрежие. В кулите близнаци има 70 луксозни апартамента с 1 до 6 спални. На последното ниво е устроен зашеметяващ мезонет на 5 нива с площ от 3300 кв. м, с частна водна пързалка и басейн.

Експерти прогнозират, че цената му може да достигне 250-300 млн. евро.

Апартаментът, който са предложили на Бербатови, е с френски прозорци и тераси с панорамна гледка към Монако, плажа Ларвото и Лигурско море. На съседен етаж се помещаат руска и турска баня, басейн, фитнес, СПА център и кино. Елена ще може да поръчва камериерски услуги с устройства с чувствителен на допир екран. Принц Албер, който е голям фен на Бербо, му е обещал съдействие, за да се сдобие с жилище в кулата“, твърдят близки на футболната звезда. Те нямат информация колко голям ще е новият дом на Бербатови, но само за справка: квадратният метър в „Одеон“ варира от 55 до 70 хил. евро.

Тези суми обаче въобще не са притеснили бившия национал. Благодарение на данъчния рай в Княжеството, при „монегаските“ благоевградчанинът заработва по близо 4 млн. евро годишно, но банковата му сметка е достатъчно набъбнала, че да си позволи жилище в скъпарския небостъргач.

Футболистът вече има 3 имота – апартамент в Лондон, къща в Манчестър и още една под Киноцентъра в столичния квартал на богатите „Бояна“. Ако всичко върви по план, Бербо трябва да е новодомец през декември, за когато е обявено окончателното пускане в експлоатация на двете кули.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене