Без категория

Местния печат

печат

В. „Струма“
Прокурор Роза Мавродиева се пенсионира със златен почетен знак
ВСС награди благоевградската прокурорка Роза Мавродиева със златен почетен знак  – първа степен. Предложението за поощрение бе от окръжния прокурор Христо Георгиев във връзка с нейното пенсиониране и бе гласувано единодушно на вчерашното заседание, съобщи членът на ВСС Елка Атанасова, бивша шефка на държавното обвинение в Пиринско.

Синът на екскмета на Селище Симеон Илков – Александър, назначен експерт в РИО, географът   Екатерина Текерска заема мястото на Владимира Караджова
Двама експерти са назначени в Регионалния инспекторат по образование в Благоевград.  Учителят по физкултура в Средно общообразователно училище с изучаване на чужди езици в Благоевград Александър Илков от началото на седмицата отговаря за ресор „Физическо възпитание и спорт“, който от няколко години е вакантен. Новият РИО експерт е син на Симеон Илков, бившия кмет на благоевградското село Селище, и за назначаването му се говори повече от 2 месеца.

8-г. дете с фрактура на черепа след падане с велосипед транспортирано в „Пирогов“
8-годишно дете от Сандански с фрактура на черепа е транспортирано за „Пирогов“, след като медиците в МБАЛ „Св. Врач“ – Сандански 3 часа се бориха за стабилизиране на състоянието му.
Малчуганът карал велосипед и паднал на улицата, ударил си лошо главата. По непотвърдена информация детето паднало вследствие на епилептичен пристъп.

В.“Вяра“

Бившият дупнишки банкер Костадин Чучуков осъди ЧЕЗ за незаконна смяна на електромер, прибира 20 000 лв.

Бившият шеф на дупнишкия клон на „Експресбанк” Костадин Чучуков осъди „ЧЕЗ Разпределение България” АД. 20 000 лв. трябва да брои доставчикът на ел. енергия на излезлия в пенсия банкер за това, че на 13 декември 2012 г.представители на дружеството подменили електромера на Чучуков, който е баща на известната учителка по български език и литература Лидия Симеонова, на ул. „Св. Иван Рилски“ №76 и монтирали друг. Смяната на измервателното устройство била извършена в отсъствие на абоната, като бил съставен констативен протокол.

Рокади в ЮЗДП: Парковият охранител Николай Прангов стана горски №1 в   Симитли, Сашко Андрейнски е новият шеф на ДГС-Ихтиман

Инж. Николай Прангов от вчера пое управлението на „Държавно горско стопанство Симитли” към Югозападното държавно предприятие – Благоевград. Новината потвърди за “Вяра” лично директорът на ЮЗДП в Благоевград Светлозар Михайлов. Той уточни, че инж. Прангов е завършил Лесотехническия университет в София и има специализация по икономика и управление на горското стопанство. Работил е като старши лесничей в ДГС-Якоруда и ръководител разсадник в ДГС-Симитли.

Маргарита Бербатова разведе холандеца Фреди Уулс в Дневния център „Зорница”, посрещнаха ги със стихове на Ботев и подаръци

Директорът на холандската фондация за хора с ментални увреждания „Де Пасарел” Фреди Уулс посети вчера Благоевград. В сградата на общината пред зам.-кмета Валери Смиленов, директори на социалните звена в общината и специалисти от домовете за хора с увреждания Уулс представи темата „Ежедневното предизвикателство- обгрижване или подкрепа на хората с увреждания”.

Присъстващите се съгласиха със заключението на Уулс, че работата с хора с увреждания се превръща в личен живот.

Шофьори от Самоков се хванаха за гушите заради надраскан калник, Роман Манолов крещеше: Искам пари, виновният Кирил Райчев се ожали: И мен ме удариха, докато си купувах баничка 

Шофьорите Кирил Райчев и Роман Манолов от Самоков влязоха в лют спор заради издраскан калник. Цял час двамата се караха пред репортер на в. „Вяра” и бяха на косъм да се сбият за това кой на кого дължи пари за причинените щети. По-късно полицейските служители от РУП-Самоков им съставиха актове за нарушение. До препирнята се стигна, след като на бул. “Македония”  „Фолксваген Голф 2” с регистрационен номер СО 4987 с водач Кирил Райчов, движейки се по пътното платно, подал десен мигач с намерение да спре пред магазин.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене