Connect with us

Бизнес

Топ Преса с призив – Изберете местното! Млечни продукти „Лещен“ превземат пазара в югозапада с превъзходно качество и натурален вкус от Родопите!

Published

on

Мандрата в село Марчево!

Мандрата в село Марчево!

Все по засилващият се интерес от страна на потребителите, към българските, натуралните и естествените продукти, показва, че тукашният производител има сериозно бъдеще. Това вече се усеща и трябва да се превърне в тенденция! 

Бизнес проучване на Топ Преса, проведено в югозападният край, показва, че предпочитаните продукти в хранителната индустрия са тези от региона в който хората живеят, от поризводители които познават, такива които залагат на натурлния, естевствен вкус и незаменимо качество. Не случаен е фактът, например, че в световен мащаб авторитеното категоризиране на елтни ресторенти „Мишлен“ дават предимство на тези заведения, които предлагат продукти от региона в който се намират.

Последните дни на пазара в неврокопския край например, една запазена марка, на мандра в гърменското село Марчево, предизвиква все по голям интерес и дори привъзраност към потребителите. Производителите са регистрирали своята марка под името млечни продукти „Лещен“, а името им за отрицателно време се превърна в истински стоков хит.

Това е верният път особено в период на криза и пандемия, защото българският производител има възможност да стане лидер, а не да бъде мачкан от неизвестни търгаши или вносители. Мандрата в село Марчево произвеждаща мчлечните продукти „Лещен“ е построена със европейски средства, има своя собствена ферма от елитни крави, продукцията се произвежда по строгите изисквания на традицията и технологиите за производство на млечни продукти. И всичко това под строг контрол.

Мандрата в село Марчево, прави вкусни саламурени сирена, кашкавали,  извара, масло от свежо родопско мляко. Нашите натурални млечни продукти зреят в специфичните климатични условия на Родопите – едно от най-чистите и запазени природни кътчета в Европа. Създавани с любов и внимание, те са полезна и здравословна храна за Вас и близките Ви, разкриват част от тайната си прозводителите на млечни продукти „Лещен“пред нашата медия.

Топ Преса започва акция по търсене, издирване и налагане на местните производители. Време е да стане ясно, че от българското и местното по хубаво няма. Нима сте опитвали по вкусен мед от тези които произвеждат в блризките до вас пчелини, по вкусно сирене или кашкавал от тази мандра в Родопите или прясното месо от някоя тукашна ферма? Едва ли!

Помагайки на месните производители, които са гарант за качество и сигурност за здравето, Вие подпомагате и местната икономика, така парите ни няма да изтичат през чужди хипермаркети, а ще останат в обръщение на регионалната икономика. Заложете на традицията, качеството и натуралният вкус. „Лещен“ са гарант за това!

Следва продължение…

коментара

Бизнес

Народният представител Георги Динев: Фирмите ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв. Отделени са за това 15 млн. лв.

Published

on

Реални политики на правителството на Бойко Борисов в подкрепа на хората и бизнеса.
📌 От другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за изграждане на детски кътове във фирмите. Така правителството ще подкрепи още веднъж работещите родители, които трябва да са на гъвкаво или ненормирано работно време или се налага да взимат децата си по-рано от училище.
📌  Фирмите ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв. Отделени са за това 15 млн. лв.
📌  Другият месец през Министерството на икономиката се пускат 2 нови програми:
  С 68 млн. лв. ще бъдат подкрепени фирмите, които имат над 500 000 лв. оборот.
  Почти 80 млн. лв. ще бъдат насочени към малки и средни фирми, за да си преустроят производствата в условията на COVID-19 – да направят прегради, отделни входове, да закупят предпазни средства и всичко нужно да работят при новите условия.

коментара

Continue Reading

Бизнес

6 фирми напират да продадат на община Гоце Делчев контейнери за 1,2 млн. лв.

Published

on

6 фирми от София, Пловдив, Бургас и Търговище подадоха документи за участие в обществената поръчка на община Гоце Делчев за доставка на мобилно оборудване за инсталация за предварително третиране и инсталация за компостиране, доставка на оборудване и техника за разделно събиране на зелени отпадъци от населението. Общата прогнозна стойност е 1 027 240 лв. без ДДС.

Фирмите атакуваха 3 от 4-те обособени части на поръчката – за доставка на 268 контейнера за смет, на транспортни средства и техника за разделно събиране на отпадъците. Най-голям интерес предизвикаха контейнерите, за които бяха подадени 5 оферти с огромен марж в цените, предложени от тях.

Най-ниска е офертата на столичната „Гринпласт Трейд“ ЕООД на Мирослав Калчев, който предлага да достави контейнерите срещу 57 620 лв., което е по 215 лв. на съд. Най-много – по 430 лв. на брой, или общо 115 240 лв., търси за тях „Екосол България“ АД, в чийто съвет на директорите са Георги Заричинов и Александър Костов. „Евро Сълюшънс“ ЕООД на софиянката Юлия Гагова е предложила оферта от 79 328 лв., търговищката „Хигиямед“ ООД на Фикрет Ибрям е оферирала 92 996 лв., а „Автоинженеринг холдинг груп“ на Юлиан Димов предлага доставка срещу 91 374,60 лв.

Отново „Екосол България“ АД, този път в конкуренцията само на бургаската „Екоджен“ ООД на Димитър Калудов, е подала документи за участие в процедурата за доставка на техника за разделно събиране на зелени отпадъци от населението. Разликата на двете фирми в офертите е само 640 лв. – първата фирма е предложила 133 200 лв., втората – 133 840 лв. В търсенето на доставчик на коли за транспорт „Екосол“ е без конкуренция, а определената от нея цена е 308 100 лв.

По-голямата част от общата сума, с която трябва да бъде доставено мобилно оборудване на самата инсталация, обаче засега остава в начален етап на търсене на фирмата, която ще ги усвои. На 28 август общината сама прекрати процедурата по тези позиции поради открити разминавания в документацията.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ