Connect with us

Разследване

ГАВРА С МЛАДИ ХОРА ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА! Ректорът на ЮЗУ прецака свои студенти със съмнителна корупционна схема! ВИЖТЕ!

Published

on

Уважаеми читатели на Топ Преса, 

на редакционната ни поща се свързаха десетки родители на студенти в ЮЗУ „Неофит Рилски“, за да ни информират за поредният абсурд случващ се в университета. Това което различата този сигнал от останалите обаче, е фактът че хората искат освен публичност техният вопъл да бъде пренесен до министъра на образованието. Защо? Защото тук вече се удра по таланта и усирдието на много млади хора, разочаровани дори потресени от некадърното пуравлине на учебното заведение от страна на ректора Борислав Юруков. Аргументите им са напълно оправдани. Чрез тях изпращаме сигнала до Вас хилядите наши читатели и до МОН в лицето лично на министъра:

Прилагаме текста:

До Министъра на образованието
Уважаеми Господин Министър, с настоящото Ви информираме за евентуална корупционна практика при определяне на стипендиите на студентите в ЮЗУ“Неофит Рилски“ гр.Благоевград. На сайта на университета са публикувани критерии, на които следва да отговарят кандидатстващите за стипендия- за отличен успех- успеха следва да бъде отличен 5,50 , на студентите по доход от до 4,00 до 5,49. Срока за представяне на необходимите документи бе края на месец февруари. В ситуация на извънредно положение обаче , се случва нещо, което , определено не е нормално, а именно:
Обявени са днес 21.04.2020 г.  , списъци , със одобрените студенти за стипендия, НО!!!, незнайно как се оказва,че критерия за стипендия за отличен успех е променен т.е 5,55, но критериите обявени ..в сайта на университета сочат друго. Откога за отличен се приема успех 5,55. Още по-фрапантен и дразнещ е факта, че студенти , снабдили се и с документи за стипендия по доход и отговарящи на критериите за стипендия по доход , и към момента на подаване на
документите , се оказва ,че имат успех отличен 5,50 , и документите им по доход биват върнати, тъй-като отговарят на условията за отличен успех, но сега са лишени и от възможността да получат и стипендия/макар и в по-нисък размер/, и по доход , тъй-като срока
за подаване на документите вече е изтекъл, а са им били върнати , защото отговарят на повисокия критерий/отличен успех/, а в същото време се получава ситуация , в която студенти с успех 4,00 ще получават стипендия, а студенти с успех 5,50 няма да получат никаква, защото
въпреки,че отговарят на два от критериите са лишени от възможността да ползват поне единият от тях.По –голям административен произвол не сме срещали, все пак университета и в частност ректора ,разходва и публични средства, за които носи и наказателна отговорност.
Моля Ви Господин Министър, да извършите проверка и да разясните механизма по който са променени критериите за определяне на стипендии за отличен успех, дали е по факултети ,дали е по направления или просто с лека ръка някой решава, че едни са достойни а други не
да получават стипендия, и по –точно как е завишен успеха на получаващите стипендия за отличен успех , със задна дата , без да са обявени никъде новите критерии/ако има такива/, и как на студенти отговарящи и на двата критерия е отнета възможността да получат някакъв
вид стипендия. Считаме ,че има дискриминационно отношение към определени специалности в ЮЗУ“Неофит Рилски“ , и едни студенти са тотално дискриминирани спрямо други, възползвайки се от извънредното положение в страна Ректора е осъществил тотален персонален произвол, променяйки общоизвестни и обявени на сайта на университета критерии.

С уважение,

представляваш инициативния комитет Веселин Стаменов – журналист от Топ Преса“

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО – ТОТАЛНА ШУРОБАДЖАНАЩИНА В ЮЗУ! РЕКТОРА НАЗНАЧАВА СЕМЕЙСТВОТО СИ – ДЕЦА И БЛИЗКИ! ПРЕВРЪЩА ЛИ СЕ ЮЗУ НЕОФИТ РИЛСКИ В ЧЕСТНАТА ФИРМА – ЮРУКОВ ЕООД? 

коментара

Разследване

Започнаха маймунджилъците! Директорът на училището във Вълкосел започна да овърта и да се моли да спрем да пишем!

Published

on

Този път май – напипахме нещо повече от скандално – нещо доказуемо престъпно. Пощата на Топ Преса е зарита с имейли от директорА на СОУ във сатовчанското село Вълкосел с молба да „снишим тона“ и да спрем да пишем, проблемите щели да се решат.

За да е сигурна в резултатите от работата си Топ Преса днес входира и сигнал до шефа на РУО – Благоевград относно случая с финансовото състояние на училището.

Толкова е просто уважаеми господа управници. Извадете документите, покажете реалното състояние на училището. ПОКАЖЕТНЕ ФИРМАТА ДОСТАВЯЛА ГОРИВА В УЧИЛИЩЕТО И НА КАКВИ ЦЕНИ! ТЯ СОБСТВЕНОСТ ЛИ Е НА БРАТЪТ НА КИРИЛ ПАСКОВ – ЛИДЕРЪТ НА ГЕРБ – ХАДЖИДИМОВО? Да или не ! Не дрън дрън…

Това няма как да се покрие, договори, банкови извлечения, приходи и разходи. Направете го вие доброволно, защото обещаваме ви ще го направи прокуратурата. Ние няма да оставим нещата така, още повече виждайки как се гърчите.

Това не било „истина“, онова не било „истина“. Чакаме проверките от инспектората на министърството и РИО – Благоевград инициирани от нас. А като получим резултатите от тях ще ги внесем доброволно в прокуратурата и там ще се види, кой лъже и кой – не. Истината е по силна от всичко! И тя ще лъсне!

коментара

Continue Reading

Разследване

Ексклузивно! Топ Преса с питане до министъра за вълкоселското училище! Кой ще поеме отговорност?

Published

on

Красимир Даутев

Красимир Даутев

Огромен натиск над директора на СУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, бившият преподавател Красимир Даутев, заради разкритията му относно финансовото състояние на учебното заведение, което е наследил от предшественикът си Митко Джуков.

Днес Топ Преса получи сигнал от анонимен мъжки глас, който се опита да „топи“ проговорилият директор, за това че имал магазин и заведение в родното село Боголин и в работно време сервирал и работел там, когато се налагало.

Разбираме също така че бившия директор на училището Митко Джуков е разговорял с Даутев и го заклевал да излезе пред друга медия и да се отрече от думите си. Забравя обаче един факт, че Топ Преса има запис на разговора между Даутев и наш репортер.

Но това не е най – важното. В случая е важно и съществено да се разкрие всичко около финансовото състояние на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел. Ето защо нашият редактор Веселин Стаменов днес входира заявление до министъра на образованието със следното съдържание : 

Уважаеми Господин Министър,

В свое медийно изявление директорът на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, бившият преподавател Красимир Даутев, разкри доста скандални и определено притеснителни неща, свързани с финансовото състояние на училището. Пред репортер на електронната медия www.toppresa.com, господин Даутев разкрива, че, поемайки управлението на учебното заведение, той е заварил една институция в крайно влошено финансово състояние. Според сега управляващия административен ръководител, вина за това състояние има бившият вече директор на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, екс директорът Митко Джуков.

Ето защо, воден от обществения интерес и лични принципи в професията си, на основание Закона за достъп до обществена информация, моля да ми бъде предоставена следната информация:

 

1.Ще разпоредите ли пълна проверка за финансовото състояние на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, община Сатовча? Какви действия ще предприемете изобщо по изнесената публична информация?

 

  1. Моля, да ми бъде предоставена информация каква е причината да бъде освободен екс директорът на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, община Сатовча, и при каква процедура е назначен новият директор?

  1. Моля, да ми бъде предоставена информация за доставката на гориво на въпросното училище СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, коя е фирмата – доставчик на горива за отопление и нужди на учебното заведение, на каква стойност е договорът с нея?

 

  1. Моля, да ми бъде предоставена информация на каква обща стойност са задълженията на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, каква е причината да се стигне до тях?

 

Желая да получа исканата информация в следната форма:

На хартиен носител с подпис и печат на адрес:

Гр. Гоце Делчев, ул. „Царица Йоанна“ №12, за ВЕСЕЛИН АТАНАСОВ СТАМЕНОВ, в качеството ми на журналист на свободна практика, писател, коментатор и анализатор в медийна група Топ Преса.

ПОЛУЧЕНАТА ИНФОРМАЦИЯ ЩЕ ВНЕСЕМ В ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА

Темата е в развитие…

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ