Connect with us

Политика

ГЕРБ – Гоце Делчев и техни колеги от ОБС в града с инициатива в подкрепа на напусналите лекари от МБАЛ „Иван Скендеров“!

Published

on

“ И днес сме ангажирани с разрешаването на кризисната ситуация в болницата в Гоце Делчев. Единствената ни цел е тя да работи нормално и хората в региона да получават адекватна медицинска грижа. “ заявиха от ПП ГЕРБ – Гоце Делчев, които днес задено със политици и общински съветници от други партии в местния парламент, бяха пред общината в знак на съпричастност с напусналите лекари от МБАЛ „Иван Скендеров.“

На мястото присъства и областният лидер на партията , Андрей Новаков, който заяви следното: Дойдох, за да търся решение.
Най-важното е болницата да работи, а служителите й – да са уважавани. Започвам разговори с лекари и сестри. Оставам тук до решението. Вчера казах „благодаря“ на медицинските работници, а днес добавям „с вас съм“.

Припомняме че в момента текат преговори между комисия назначена от местният парламент, напускащите лекари и управителя на болницата доктор Владислав Улевинов.

Очаквайте подробности…

коментара

ГЕРБ

Бойко Борисов пред новите кметове на ГЕРБ: В бюджета за 2021 г. акцент ще бъдат малките населени места

Published

on

„Поздравявам ви за успешното представяне. Водихме сериозна битка, положихте сериозни усилия, особено в смесените райони. От ГЕРБ обаче винаги сме водили толерантна кампания и не сме си позволявали да отвръщаме на злобата със злоба. Отвръщаме само с работа. Благодарение на това и този път спечелихме убедително и без никакви съмнения относно честността на вота. Това е знак за доверието към нас и очакванията на хората. За да отговорим на тях в бюджета за 2021 г. акцент ще бъдат малките населени места. Това заяви председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов по време на среща с 9-те нови кмета на ГЕРБ, които бяха избрани на провелите се в неделя частични местни избори в цялата страна.

„За големите градове дадохме милиарди. Но в малките населени места също живеят много хора, има много деца. Където няма детски градини, където няма училища – ще построим. И това не важи само за градовете и селата с кмет на ГЕРБ. Сериозно внимание ще обърнем и на ВиК инфраструктурата. Вече изградихме толкова километри пътища, нови заводи има навсякъде, спортни зали, спортни площадки, пречиствателни станции. Това е начинът да задържим хората у нас“, заяви Бойко Борисов. Той уточни, че активно се работи по АМ „Хемус“, а скоро строителните дейности ще обхванат цялото трасе на пътя Ботевград – Видин. „Когато сме готови с всичко ще видите какъв икономически тласък ще дадем на Северна България. Най-късно до началото на следващата година отсечката между „Буховци“ и „Белокопитово“ на „Хемус“ ще е напълно готова“, добави премиерът.

Борисов бе категоричен, че правителството ще изпълни своето обещание, дадено в началото на мандата, за двойно увеличение на учителските заплати. „Заделили сме 360 мнл. лв., с които ангажиментът ни към учителите ще е изцяло изпълнен“, подчера той. Министър-председателят напомни, че месечната добавка от 50 лв. към пенсиите ще остане до края на КОВИД пандемията. „В никакъв случай не искаме да ощетяваме хората с по-дълъг трудов стаж. Но в тази тежка и извънредна ситуация всеки човек има нужда от помощ. Над 2 млн. са пенсионерите и ние ще се погрижим за тях“, увери той.

 

коментара

Continue Reading

ГЕРБ

Цветомир Паунов и Андрей Новаков проведоха работна среща с актива на ГЕРБ в Сатовча

Published

on

Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов проведе работна среща с общинските съветници, кметовете на населени места, членове и симпатизанти на ГЕРБ от община Сатовча. В срещата участваха областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков, областният административен секретар на партията и народен представител Даниела Савеклиева, евродепутатът Асим Адемов и народните представители Александър Мацурев, Георги Динев и д-р Емил Тончев.

„Трябва да превърнем структурата в отворено място, където всеки да дойде, да сподели проблема си и всички заедно да търсим неговото решение. Няма как да не ни радва фактът, че след всичките години все още има много хора, които искат да станат част от ГЕРБ. Неотдавна в благоевградската структура на ГЕРБ бяха приети нови 200 членове“, каза Паунов. Според него в смесените райони са нужни много усилия и подкрепа и от централното ръководство, и от народните представители, и от евродепутатите.

По време на работната среща бяха обсъдени организационни проблеми, работата на общинските съветници, както и актуалната политическа обстановка в страната.

 

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ