Злата Ризова към местната власт: На кого ще е нужен заложеният асфалт, за празните улици, цветната боя за призрачните сгради и веселите фестивали за тъжни хора?

Злата Ризова публикува статус в личния си профил, във Фейсбук, с който насочи вниманието към нуждата от помощ на местните спортни клубове.

Написаното идва ден, след като треньорът на благоевградския спортен клуб „ИПОН“ Иван Милчев, публикува пост, в който разказа, как децата трениращи при него са събрали пари, с които искали да помогнат на треньора за плащането на наема на залата им.

Постът му събуди възхищение към децата, които тренират в неговия клуб, както и към самият него, заради усилията, които полагат заедно, за да се справят със ситуацията, в която е града и държавата ни.

Злата Ризова, която има дългогодишен опит в местната власт, обаче насочи фокуса и в една друга посока- липсата на съдействие за подобни клубове от страна на  Община Благоевград и  ОбС-Благоевград и довеждането до ситуация, в която децата и треньорите  се опитват да спасят клубовете си, за да се гордеем в бъдеще с постиженията им.

Ето какво написа Ризова:

„За една Община, която е НЯМА и един Общински съвет, който го НЯМА
Вчера прочетох пост за това, как едни деца събират парички за да помогнат на треньора си да плати наема и да запази един спортен клуб. На това научихме децата си – да даряват, да събират капачки, да съпреживяват!!! Детството на DMS-ите, дарителските кампании и капачките!!! Не мога да обвинявам децата в милосърдие, нито родителите им за това, че са възпитали тази добродетел в тях, но ги обвинявам в това, че не са ги научили да ИСКАТ. Да искат от тези, на които дават. Когато някое от ЗЛАТНИТЕ деца на Благоевград спечели медал сайта на Общината пожълтява.

Има там в сайта и една наредба, която дава – Хикс пари за Хикс медали. Вече месец във време на извънредно положение, а Община Благоевград НЕ е взела НИТО едно решение, НИТО една адекватна мярка, за това как ще продължи животът след пандемията, не че е взела някакво решение за живота по времето и, ако не смятаме дарктелската сметка, която кмета откри. Бюджета на Общината стои непроменен, сякаш животът след това ще продължи по старо му, със същите приоритети, а сега той е по-необходим от всякога.

На кого ще е нужен заложеният асфалт, за празните улици, цветната боя за призрачните сгради и веселите фестивали за тъжни хора??? Кого радват евтините “арт инсталации”???
СЪБУДЕТЕ СЕ БЕ!!! Има едни пари в бюджета, които са определени за медали, очевидно тази година медали няма да има, но за да има къде да се тренира после, за да се печелят медали, някой трябва да ги пренасочи.
И понеже очевидно Ви е трудно да мислите, вземете пример от децата, те са преподредили бюджета си приоритетно – не за ДНЕС, а за УТРЕ-то са помислили!!! Вие можете ли???“

Надяваме се, че когато идеята е дадена и посоката зададена, ще има хора, които ще поемат инициативата и ще актуализират общинския бюджет така, че когато кризата отмине, да е останало нещо хубаво за децата на Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене