Свържете се с нас

Бизнес

700 000 лева влизат в бюджета от депутатски глоби

Публикувано

на

Михаил Миков

Михаил Миков за кючекинята: Избарх да се държа нормално с хората, а не като дама с викторианско възпитание

За последната година и няколко месеца в бюджета ще отидат около 700 000 лева, които ще отидат в бюджета, има и други икономии от непроведени обществени поръчки за депутатски коли. Това отговори председателят на Народното събрание Михаил Миков, запитан от репортер на Нова телевизия колко са събраните средства от депутатски глоби.

В сутрешният блок на телевизията Миков коментира и клипа, в който той бе уловен на маса, а пред него танцува кючекиня. По думите на председателя на Народното събрание в заведението е имало много хора, а танцьорката не е подминала нито една маса. Пред Миков седял избора дали да си тръгне или да остане и да се държи като човек. „Избрах да се държа нормално с хората, а не като дама с викторианско възпитание“, подчерта още Михаил Миков

Шефът на парламента определи отиващото си Народно събрание като „социален и отворен парламент, който направи всички усилия да отговори на очакванията на хората през 2013 г.“ 

По думите на Миков статистиката показва, че в 42-то Народно събрание е имало около 16-20 заседания поради липса на кворум. „В същото време има толкова и извънредни заседания, така че това е компенсирано. Това Народно събрание ще остане в историята с бойкота на опозицията. Кривото разбиране на демокрацията е, че или имам цялата власт и участвам, или не участвам и преча на управлението на страната“, коментира още председателят на НС. 

Той подчерта, че приемането на оставката ще е последният акт на 42-я парламент.“ Сега всички ще се надпреварват да се хвалят кой е допринесъл най-много за оставката на правителството. Аз си мисля, че правителството си тръгва, защото му е дошло времето. Тръгва си, след като свърши много неща, които хората очакваха през 2013 г. Кабинетът във финалния период от своето функциониране е естествено да бъде разколебан, да настъпи период на оглеждане как ще изглежда следващия кабинет. Актуализацията на бюджета изглежда като един непопълнен чек за следващото правителство. Надявам се, че сближаване между настоящия кабинет и ГЕРБ няма“, заяви Миков. /БЛИЦ
 

коментара

Бизнес

Следприватизационният контрол не знае за затварянето на „Благоевград – БТ”

Публикувано

на

Към момента Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) не разполага с информация относно окончателно затваряне на „Благоевград – БТ” АД, съобщиха от ведомството за bTV.

В петък БНР съобщи, че тютюневата фабрика в югозападния град окончателно затваря врати и така ще сподели съдбата на друго от големите предприятия на тютюневия холдинг – това в София, която след протести на работници и продължили с месеци неясноти, беше разрушено, а машините – изнесени в Благоевград.

„Непосредствено след първите публикации в пресата, агенцията незабавно изготви и изпрати писмо до мажоритарния собственик на „Булгартабак – Холдинг“ АД във връзка с изпълнението на следприватизационния ангажимент за срок от 10 години да запази основния предмет на дейност на дружеството. Очакваме възможно най-скоро ръководството на „Булгартабак – Холдинг“ АД да уведоми АПСК относно намеренията си по отношение на дейността на „Благоевград – БТ“ АД”, пишат от агенцията.

Те напомнят, че според приватизационния договор има срок от 10 г. (до 14 октомври 2021 г.), в който дружеството трябва да запази основния си предмет на дейност и седалището си в България. Допустимо е дружеството или някоя от дъщерните компании в този период да не работи – но за не повече от общо 12 месеца и то без спиране на всички дружества едновременно.

АПСК посочват, че де факто „София – БТ” е възстановила производствената си дейност през 2016 г. – макар и в Благоевград (междувременно, „Булгартабак” продаде основните си цигарени брандове на друга компания – б.р.). Евентуалното съкращаване на работници също не е нарушение – едва до края на 2014 г. новият собственик е бил задължен да поддържа конкретен средногодишен брой на работниците.

Все още не са постъпили отчетни документи за дейността на „Булгартабак” през миналата година, като срокът е до 30 юни.

Официално, това е третата вълна на съкращения в холдинга. Първите работници са съкратени след закриването на предприятието в София и преместването на филтровия цех от Благоевград в Пловдив. През 2017 г. е втората вълна, когато с работата си в Благоевградската фабрика близо 300 човека.

Ще има ли някаква дейност, ако утре цигарената фабрика затвори не е ясно. Собственикът на холдинга не беше открит за коментар.

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Бизнес

Нов бизнес трус в Благоевград! До две седмици решават съдбата на завода за волани

Публикувано

на

Заводът за волани в Благоевград е застрашен от закриване и 300 работници могат да останат на улицата.

Тревожният сигнал дойде на редакционната поща на „Струма”, след това работници потвърдиха притесненията си. Те разказаха, че вчера в 16 часа шефът им ги събрал и обяснил, че предишния ден е провел среща с румънския бизнесмен от ръководството на фирмата. Той казал, че ако до две седмици не бъде намерена нова фирма на мястото на канадската „АЛС България”, заводът в Благоевград ще бъде затворен и производството ще се изнесе в Румъния.

struma.bg.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ