Свържете се с нас

Бизнес

700 000 лева влизат в бюджета от депутатски глоби

Публикувано

на

Михаил Миков

Михаил Миков за кючекинята: Избарх да се държа нормално с хората, а не като дама с викторианско възпитание

За последната година и няколко месеца в бюджета ще отидат около 700 000 лева, които ще отидат в бюджета, има и други икономии от непроведени обществени поръчки за депутатски коли. Това отговори председателят на Народното събрание Михаил Миков, запитан от репортер на Нова телевизия колко са събраните средства от депутатски глоби.

В сутрешният блок на телевизията Миков коментира и клипа, в който той бе уловен на маса, а пред него танцува кючекиня. По думите на председателя на Народното събрание в заведението е имало много хора, а танцьорката не е подминала нито една маса. Пред Миков седял избора дали да си тръгне или да остане и да се държи като човек. „Избрах да се държа нормално с хората, а не като дама с викторианско възпитание“, подчерта още Михаил Миков

Шефът на парламента определи отиващото си Народно събрание като „социален и отворен парламент, който направи всички усилия да отговори на очакванията на хората през 2013 г.“ 

По думите на Миков статистиката показва, че в 42-то Народно събрание е имало около 16-20 заседания поради липса на кворум. „В същото време има толкова и извънредни заседания, така че това е компенсирано. Това Народно събрание ще остане в историята с бойкота на опозицията. Кривото разбиране на демокрацията е, че или имам цялата власт и участвам, или не участвам и преча на управлението на страната“, коментира още председателят на НС. 

Той подчерта, че приемането на оставката ще е последният акт на 42-я парламент.“ Сега всички ще се надпреварват да се хвалят кой е допринесъл най-много за оставката на правителството. Аз си мисля, че правителството си тръгва, защото му е дошло времето. Тръгва си, след като свърши много неща, които хората очакваха през 2013 г. Кабинетът във финалния период от своето функциониране е естествено да бъде разколебан, да настъпи период на оглеждане как ще изглежда следващия кабинет. Актуализацията на бюджета изглежда като един непопълнен чек за следващото правителство. Надявам се, че сближаване между настоящия кабинет и ГЕРБ няма“, заяви Миков. /БЛИЦ
 

коментара

Бизнес

Водеща от bTV се е сдобила с лиценз за отглеждане на марихуана

Публикувано

на

Водещата на предаването „Мармалад“ по Би Ти Ви Радост Драганова се е сдобила с лиценз от Министерството на земеделието за отглеждане на марихуана, научи „Уикенд“ от два независими един от друг свои източници.

През лятото на миналата година фирма на забъркалата се в няколко търговски съдебни спора телевизионерка е получила правото да отглежда индустриален коноп в България, като документите са били разписани лично от земеделския министър Румен Порожанов.

През октомври 2018 г. Радост Драганова вече е добила първата си реколта индустриален коноп, като нивите, където отглежда растенията от рода на канабиса, са в района около Петрич, който се слави като най-благоприятния регион в България за отглеждане на „смешните“ растения.

Сега телевизионната водеща очаква втората си реколта. Според закона, добивът на индустриален коноп в страната е в периода май-октомври.

В началото на 2018 г. в страната ни тихомълком бе разрешено легалното отглеждане на индустриален коноп, след като през последните години марихуаната намери приложение в световната медицина и козметика. Според закона в България обаче добивът на индустриален коноп е възможен, само ако растенията бъдат събирани с корените. В момента, в който тревистата маса бъде отделена от стъблото, собственика на плантацията рискува присъда за наркоразпространение. Заради това малкото български фирми с лиценз за добив на индустриална марихуана са принудени да изнасят продукцията си заедно със стъблата в чужбина, където стоката се разфасова и отделя от стъблото и след това се продава на фармацевтични и козметични фирми.

Запознати с новия бизнес на Радост Драганова разкриха, че тя вече има договор с немска фирма за износ на конопено олио, което добива в България и извлича от марихуаната. Телевизионната водеща обаче никак не била доволна от приходите, тъй като у нас според закона психотропния ефект, дължащ се на веществото тетрахидроканабиол (ТНС) не може да надхвърля 0,2%. В други европейски държави допустимото ТНС в индустриалния коноп е до 5%.

Това е принудило чевръстата телевизионна водеща да наеме мастити адвокати, чрез които се опитва да промени закона за отглеждане на индустриален коноп.

Неотдавна Радост Драганова се похвалила с първия си успех – от Министерството на земеделието всеки момент ще разрешат и в България тревистата маса на индустриалния коноп да се отделя от стъблото. Нейни конкуренти в бизнеса с отглеждането на марихуана за медицински цели обаче я обвиняват, че тя се ползва със солидни връзки при министър Порожанов, като някои даже пускат и непристойни слухове.

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Бизнес

Община Разлог обединява селскостопански производители и преработватели за създаване на клъстер

Публикувано

на

Община Разлог обединява селскостопански производители и преработватели за създаване на клъстер обхващаш територията на област Благоевград с център град Разлог.

Началото ще бъде поставено на 11 април с представяне на проекта „Клъстери за иновации в агропродуктите“. Целта на събитието е да събере на едно място земеделски производители, фермери, предприятията от хранително-вкусовия сектор, местни/регионални власти, изследователски институции на територията на област Благоевград.

По време на събитието ще бъде представено резюме на проекта и дейностите, които Община Разлог изпълнява като проектен партньор, както и етапа на реализиране на проекта. Проектът обединява осем партньора от четири страни –Гърция, Кипър, България и Албания. Водеща организация е Университета в Западна Атика, Гърция.

Проектни партньори са: Региона на Централна Македония, Гърция; Кипърски университет по технологии; Агенция за развитие на Лимасол, Кипър; Селскостопански университет в Тирана, Албания; Община Фиер, Албания; Община Разлог, България и Софийски университет „Св.Климент Охридски“, България.

Целта на проекта е да стимулира производството и разпространението на иновативни селскостопански и хранителни продукти на територията „Балкани – Средиземно море“, както и създаването на клъстери във всяка от държавите партньори по проекта. Клъстерът представлява географски свързана мрежа от сходни, взаимообвързани или допълващи се конкурентни фирми, които са изправени пред общи възможности за развитие и/или заплахи.

С други думи казано, клъстерът е своеобразна самоорганизираща се производствена система, в която фирми и други заинтересовани организации от определена географска локация (близостта на участниците е решаваща за успеха на клъстерните инициативи) си сътрудничат за повишаване на конкурентоспособността.

За създаването на клъстер с център Разлог е извършена диагностика на селскостопанския сектор във всяка община в Благоевградска област, създаден е и местен план за действие, следващата стъпка е реалното създаване на клъстер.

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ