За пример! „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград с изключително адекватна политика в условия на Извънредно положение /СНИМКИ/

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград за пореден път доказа, че Дружеството може да се справя успешно, дори и в необичайно ситуации. След въвеждане на Извънредно положение, гласувано от Народното събрание на 13 март 2020 г., ръководството на ВиК – Благоевград предприема всички необходими мерки за нормалното протичане на работния процес, а целта е водният оператор да продължи, както до този момент, да отговаря на очакванията на потребителите.

Още в деня на обявяване на Извънредното положение, управителят на Дружеството инж. Росица Димитрова, предприема решителни действия за осигуряване на безопасен труд на своите служители, както и безопасно предоставяне на услугите на абонатите на ВиК.

Въведени са стриктни мерки за осъществяване хигиена на най-високо ниво. Касовите салони на Дружеството са снабдени с необходимите дезинфектанти и всички предпазни средства. Въведен е строг пропускателен режим, за да не се допуска струпване на хора.

Отделно от това, дезинфекция се осъществява и във всички обекти на ВиК – Благоевград, по четири пъти дневно, дезинфекцират се и автомобилите, с които се превозват служители на Дружеството. Предоставя се и възможност на абонатите сами да отчитат показанията на своите водомери и да ги подават на конкретни за целта електронни адреси или по телефон.

Докато за хиляди фирми на територията на цяла България, Извънредното положение предизвиква сериозни сътресения и работата им е буквално парирана, „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград показва, че има стратегически ходове, които биха могли да запазят ефективността на работния процес, на ниво, присъщо иначе за традиционното ежедневие.

По решение на управителя на Дружеството е въведено гъвкаво работно време за служителите, като то е съобразено изцяло с условията и възможностите, предоставени от държавата.

Изготвени са графици за работещите, а целта е да бъдат ограничени физическите контакти и широката екипна работа, за да се гарантира здравето и живота на всеки един служител.

Въпреки въведените новости, които ще останат до отмяна на Извънредното положение в Р България, ръководството на Дружеството е създало организация, така че да няма ощетени хора. Всеки един служител ще получи брутното си възнаграждение в пълен размер, а промяната в работното време няма да се отрази и на осигурителния стаж на работещите.

Разбира се, това не е въпрос единствено и само на желание от страна на ръководството, на която и да е организация. В основата на всичко това е далновидност и стриктна финансова политика.

През последните години, Дружеството многократно показа, добри резултати в тази посока.
За да не сме голословни, ще посочим, че през 2014 година, когато начело на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, застава инж. Росица Димитрова, задълженията на Дружеството са в размер на близо 1,8 млн. лева. Около 1 млн. лева от тях са задължения към доставчици, а 850 000 лева към Басейнова дирекция „Западнобеломорски райн“ – Благоевград. С наложената изключително строга финансова дисциплина и създаването на добра организация от страна на инж. Димитрова, постепенно тези задължения са изчистени.

Но да се върнем на Извънредното положение и усилията, които се полагат в посока осигуряване на качествена услуга на потребителите.

За да не се позволява струпване на хора на едно място, както и за да се насърчи спазването на всички указания, дадени от Националния оперативен щаб, „Водоснабдяване и канализация“ предлага широк спектър от начини за плащане на задълженията. Освен в касовите салони, клиентите могат да платят задълженията си на всички каси на Easypay, в клоновете на „Български пощи“ ЕАД, ePay, както и по банков път.

Не на последно място, трябва да признаем, че в условията на Извънредно положение и сложна финансова ситуация, е изключително важно да срещаме разбиране от различните институции, организации и т.н. От 23 март 2020 г. „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград стартира кампания и „Безлихвено плащане“ за стари задължения на граждани. На практика, клиентите могат да платят сметките си, без дължимите лихви за забавените плащания.

Кампанията продължава до 24 април 2020 г. като инициативата обхваща сектор „Население“ и в нея не могат да участват държавни, общински и частни юридически лица.

Е, трябва да признаем, че „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград отново оглави челните позиции в класацията за отлично справящи се дружества. Показаха, че когато има желание има и начин.

Поздравления, а ние от редакцията от своя страна влизаме в сайта на ВиК, за да проверим задълженията си за предходен период онлайн, направете го и Вие! Това е още една добра възможност да бъдем информирани докато си стоим вкъщи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене