Добра новина! Няма нови заразени с КОВИД 19 в МБАЛ Благоевград!

Герoите на първа линия ни изпълват с респект! Бъдете здрави и кураж в нелеката ви битка с вируса!

Няма нови случаи на заразени с коронавирус в болница Благоевград, това съобщиха за Struma. com от здравното заведение тази сутрин. Последният случай бе на 27-годишна жена, която даде положителна проба за вируса с бърз тест, добре е, чакат се резултатите от повторното изследване. В петък излязоха положителни резултати за семейство от Разлог, което бе настанено в МБАЛ Благоевград преди седмица, в отделението има 11 души, сред които пациенти от Банско, София, 2-ма от Благоевград, единият е 40 годишен мъж, завърнал се от Англия и жената, която постъпи в събота.

Няма тежки случаи заcега, казаха още лекарите, които предупреждават хората да спазват мерките в извънредното положение, за да запазим оформящата се тенденция за намаляване на заразените в региона.

Вчера в редакцията получихме писмо от възмутена благоевградчанка, в което тя твърди, че спешните медици и въобще медиците, трябва да заплащат тестовете си за Коронавирус. Направихме проверка и разговоряхме с ръководството на болницата, откъдето ни увериха, че тестове на спешните екипи и медиците се правят, когато проявяват симптоми за заразата.

„Не е нормално да ги тестваме всеки ден, каза болничният директор Огнян Митев. Ако се установи, че има заразен в някое от отделенията, тогава ще изследване всички, които са имали контакт с него, но не може да се правят тестове всеки ден. Колегите разбират това. Всички са снабдени с екипи, подхождат отговорно към работата си, така, че правим всичко възможно за запазване здравето и живота на лекари и медицински персонал.

Използвам случая да поздравя колегите с днешния празник и да им пожелая сили, здраве и късмет и да им благодаря за усилията и самоотвержената работа в тази ситуация.

Към поздравлението се присъединява и екипът ни : Бъдете здрави медици! Днес Вие сте героите, които ни спасяват от тази „чума“ и ние се покланяме пред Вашия труд. Желаем ви от сърце кураж и вяра!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене