Поройни дъждове блокираха центъра на Петрич

порой

Поройни дъждове отнесоха част от пясъка от улицата до сградата на община Петрич, на която се извършва реконструкция.  Затруднено бе движението на моторни превозни средства в района на кръстовището на бул. „Рокфелер”, където водата бе разстлала пясъка и малки камъчета, създаващи предпоставки за пътни инциденти. Работници от фирмата за чистота в продължение на няколко часа почистваха района и товареха пясъка и камъните на товарни автомобили.

Припомняме, че от няколко дни върви мащабен ремонт от входен булевард до центъра на Петрич. Поройните дъждове не само затрудняват изпълнението на ремонтните работи, но отнасят пръстта, с която се запушват шахтите, и това води до наводнения по улиците. От  община Петрич заявиха, че от поройните дъждове завчера няма сериозни сигнали за проблеми в района.

От село Скрът и други населени места са постъпили сигнали за затлачени шахти и свличания на земни маси, но без сериозни последици. В ранния следобед вчера бе почистен районът на кръстовището на бул. „Рокфелер”,  като от местната власт уточниха, че отнесената пръст няма да повлияе на бъдещите строителни работи, и изразиха надежда да няма поройни дъждове, въпреки че до края на седмицата прогнозите показват точно това.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене