Черните кутии на малайзийския самолет ще бъдат изследвани в британска лаборатория

черна кутия

Черните кутии от малайзийския самолет, който падна в източна Украйна миналия четвъртък, ще бъдат изследвани в британска лаборатория във Фарнбъро. Това съобщиха представителите на Малайзия, които получиха устройствата вчера от донецките сепаратисти.

Допълнителна яснота се очаква от холандски експерти, които ще прегледат останките на загиналите за следи от шрапнели, уточнява БНР.

В телефонен разговор с холандския премиер Марк Рюте снощи президентът на САЩ Барак Обама приветства решението на европейските външни министри да подготвят икономически санкции срещу Русия заради украинската криза.

Представители на американското разузнаване признаха, че не знаят точно кой е свалил самолета с близо 300 души на борда, но предположиха, че самолетът е бил свален „погрешка“ от проруските бунтовници с руска ракета.

Постоянният представител на Русия в Евросъюза Владимир Чижов коментира, че Съединените щати не разполагат с „фактически доказателства“. Чижов призова европейските политици да не прибързват с изводите преди да приключи разследването на катастрофата.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене