Първият в Пиринско „изгоря“! Арестуваха 46-годишен гоцеделчевец, върнал се от Италия и нарушил карантината!

Първият в Пиринско, арестуван заради нарушение на карантината, е от Гоце Делчев, научи  Struma. com. 46-годишният гастарбайтер Юлиян П., който се върнал от Италия, поставен под 14 дневна карантина е напуснал дома си и отишъл да работи нещо в ранчо до Гоце Делчев. Не е открит на адреса си по време на проверката на полицията и така погази член 355 ,ал. 2 от Наказателния кодекс, чийто изменения придвижат до 5 години затвор и до 50 000 лева глоба.

Промените бяха наложени заради пандемията от зараза с коронавирус, която върлува в света. Крути са мерките, които полицията взема в условията на карантина, тъй като е наложително спиране на разпространението на вируса. Банско е първият град в страната поставен под 14 дневна карантина, заради 3-те доказани случаи на заразяване. Смесени екипи на полицията и жандармерията охраняват входовете и изходите на града и следят ежеминутно някой да не наруши задължителните мерки, в условията на карантинния срок. За пореден път от полицията алармират хората за висока отговорност и самодисциплина в тежките в момента условия за страната ни.

Добрата новина е, че тази сутрин, нямаше нови случаи на коронавирус. По повод спекулата, че в Благоевград има 3 -ма, или 5-има заразени, така както се пише в социалната мрежа, ни увериха, че в Благоевград заразени няма. Единствено британец на 78 -години, докаран преди дни от Банско ,но той е в добро състояние, казаха лекари за Struma. com. Очаквайте подробности около обстановката днес.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене