Отрицателна е пробата за коронавируса на 16 годишната ученичка, която е в изолатора на МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев

Снощи е пристигнал резултата от пробата на 16 годишната ученичка, която е от няколко дни в изолатора на Инфекциозното отделение в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев. Резултата е отрицателен което означава, че девойката не е заразена с вируса.

Така напрежението което витаеше от няколко дни в болничното заведение относно зараза в Гоце Делчев отпадна окончателно и докторите си отдъхнаха с облекчение.

Преди няколко дни в Инфекциозното отделение на гоцеделчевската болница  бе прието 16 годишно момиче от село Господинци с висока температура и силна дълбока кашлица. Симптомите, които са идентични с лошия вирус накараха докторите да предприемат спешни мерки да направят светкавични проби и да изолират девойката.

Днес вече е ясно, че тя не е заразена , че не е с короновирус тъй като полученият резултат снощи е отрицателен.

Момичето е била в контакт с нейна приятелка от Италия след което се е почувствала не добре и е потърсила лекарска помощ.

От болницата в Гоце Делчев съобщиха, че са взети всички необходими мерки, както и че е изграден щаб, който работи денонощно във връзка със заразния вирус. Оборудване за лекарите като маски, изолационни костюми и други предпазни средства има в наличност, но са в малки количества. От щаба очакват в следващите дни болничното заведение да бъде оборудвано с всичко необходимо за медиците и медицинските сестри, като предпазни костюми, маски и др.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене