30-годишен мъж от Разлог е водачът на автомобила, който бе блъснат от влак тази сутрин край Кресна

разлог

Влакът ударил лек автомобил тази сутрин в Кресненското дефиле по чудо не е дерайлирал, за щастие пострадалият е без опасност за живота.
Лекият автомобил Шкода, който бе блъснат от влака Петрич-Дупница, е управляван от 30-годишният Андон. Д. от Разлог. Колата се изкачила в посока Стара Кресна, въпреки включената светлинна и звукова сигнализация на прелеза, Андон Д. е навлязъл на релсовия път и спрял. Излизайки от ниското и навлизайки в прелеза шофьорът на практика няма никаква видимост към идващия от гара Кресна влак. Неуточнено защо автомобилът е спрял на релсите. Влакът преди прелеза има около 100 м прав участник. Машинистът виждайки колата пред него надул сирените на влака, но колата не помръднала. След това машинистът натиснал спирачките, но влакът ударил намиращата се на прелеза кола. Изхвърлил я на ската вдясно. След това колата отново паднала на линията и се ударила в последния вагон. Влакът по чудо според машинистите и охраната на прелеза не е дерайлирал. Последният вагон е повреден и влакът не може да продължи да се движи. Той е спрял на 200 м след инцидента непосредствено преди тунела.
Пострадалият шофьор, който е бил сам в автомобила е приет в болницата в Благоевград с политравма, не са установени фрактури, но има тежки открити наранявания по главата и най-вероятно ще бъде транспортиран за Пирогов. В 9.45 ч. започна оглед на местопроизшествието. Пътниците са слезли от влака и очакват превоз на ГП Е-79.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене