Наследниците на Кръстника Ива Карамански и футболната звезда Кр. Балъков в битка за S10 000 на кортовете на Бачиново

27868-632x358

Невиждан карък! 3 счупени ракети елиминираха благоевградския тенисист Мони Стаменов

Наследникът на Карамански – Иво, и синът на Балъков – Красимир, отпаднаха в кфалификациите на турнира от веригата ITF на кортовете в Бачиново над Благоевград. Мощна агитка ап­лодираше и насърчаваше вче­ра единствения благоевград­ски тенисист, участник в тур­нира от веригата ITF с награ­ден фонд 10 000 долара на кортовете. Влезлият в основ­ната схема с уайлд карт Мони Стаменов се изправи в първия кръг срещу 1599-ия в светов­ната ранглиста Данаил Търпа- нов. 22-годишният възпитаник на тенис клуб „Бачиново“ бе преследван от невиждан карък. По време на първия сет Мони скъса и двете си ракети. След два сервиса с над 200 км/ч и третата, подадена му от публи­ката, също отиде за наплита- не. „Давай, Мони!“, викаха те­нис любителите от Благоеград и връчиха на младежа четвър­та ракета. Малшансът разстрои играта на благоеградския тени­сист и той загуби мача с 6:1, 6:1.

Поставеният под №1 в ос­новната схема и 324-и в све­товната ранглиста французин Матиас Бурже се класира без проблем за втория кръг след победа над 1231-ия в света, мароканеца Мохамед Аднаой.

В първия по рода си турнир в Благоевград, организиран от Българската федерация по те­нис и клуб „Мач пойнт“, уча­стват 32-ма състезатели от 12 държави. От българските състе­затели под номер 4 в надпре­варата е поставен Александър Лазов, 510-и в ранглистата. В квалификациите отпаднаха си­нът на бившия футболен нацио­нал Красимир Балъков, който носи неговото име, и наследни­кът на Карамански. 17-годишният Иво Карамански също не намери място в основната схе­ма. Трениращият от 11 години тенис младеж заедно с треньо­ра си Никола Петров участват в борбата при двойките.

финалът на престижния турнир ще се състои в неделя.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене