Мъж от Благоевград падна от 3 метра заедно с коте и оцеля

линейка

40-годишен мъж от Благоевград, изпил литър водка тръгна да спасява коте, покачило се върху козирка на блока, но падна заедно с него от 3-метрова височина. Мъжът оцеля, но котето загина, съобщава БГНЕС.

Куриозният инцидент станал към 19 часа снощи на ул. „Евлоги Георгиев“, срещу хотел „Мерида“. Борислав М. изпил около литър водка и излязъл на терасата си в блока срещу хотела. След като мъжете се напият, едни стават буйни, а други чувствителни и състрадателни. Борислав явно бил от вторите, защото видял коте, покачило се върху козирката над входа на блока, което жално мяукало. Решил да му помогне, сваляйки го от нея.

Слязъл един етаж по-ниско, промушил се през прозорчето на стълбищната площадка и започнал да гони котето по тясната козирка. Тъкмо когато го хванал, се спънал в парапетчето на козирката и полетял надолу. Паднал върху тротоара, стискайки здраво рижото коте. Но за нещастие на котето, което според поверието има 9 живота, Борислав се стоварил върху него с цялата си тежест и го смазал.

Собственикът на намиращия се отсреща хотел видял мъжът да пада и подал сигнал на тел. 112. На място пристигнала линейка. Мъжът хъркал, положението му било на пръв поглед тежко, въпреки, че паднал от 3 метра.

На мястото на инцидента е пристигнал и полицейски патрул, след подадения сигнал, че мъжът е паднал от 3-ия етаж. Пострадалият мъж е приет в Спешно-приемно отделение на МБАЛ, веднага е включен на системи, прелети са му две банки инфузионен разтвор. След като поизтрезнял Борислав започнал да псува персонала на отделението, но е закаран на скенер, който не установил травми по главата. Но тъй като започнал да буйства било невъзможно да му бъдат снимани прешлените. Тъй като движел крайниците си, натъртеният мъж е настанен в отделението по хирургия на МБАЛ-Благоевград под лекарско наблюдение. Днес ако се наложи ще му бъдат направени допълнителни изследвания.

Рано тази сутрин на мястото на снощния инцидент майката на убитото коте жално мяукаше от прозорчето, оглеждайки площадката, през което излязъл пияният 40-годишен мъж. Котето го няма, но пък Борислав си е жив.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене