Жандармерия окупира Бобовдолско

След визитата на главния прокурор Иван Гешев в Бобов дол, в РУ – Бобов дол на работна среща са привикани кметовете на селата Големо село, Мало село и Мламолово.

На срещата в полицейското управление са присъствали служители на Икономическа полиция от Министерството на вътрешните работи, представители на ОДМВР – Кюстендил и местното ръководство на управлението .

Кметовете Васил Васев, Милан Михайлов и Александър Александров, представили проблемите на хората в селата, които управляват. Основният според всички – камионите, натоварени с въглища за ТЕЦ “Бобов дол”, рушат пътищата и къщите на хората, намиращи се до пътя.

Според източник на “Струма” на работната среща кметовете са натоварени със задачата да наблюдават движението на камионите, по колко курса на ден правят и дали са препълнени. Селските управници трябва да се интересуват и коя фирма извозва въглищата.

На жителите на миньорската община им прави впечатление, че от началото на седмицата има засилено присъствие на жандармерия в общината. Коли на службата са разположени в трите села и на входа на ТЕЦ “Бобов дол”. Там има представители и на Икономическа полиция от РУ – Бобов дол.  Измерва теглото на всеки камион, натоварен с въглища, който влиза в ТЕЦ-а.

“Вършат си работата. При нас няма проблем”, така директорът  на ТЕЦ “Бобов дол” инж. Емил Христов коментира случващото се.

Както “Струма” писа, при визитата в Бобов дол на двамата министри на околната среда и водите Емил Димитров и на МВР Младен Маринов, гл. прокурор Иван Гешев заяви: “Ще има строг контрол. Не може тежкотоварни камиони да рушат пътищата и къщите на хората. Ще създадем конферентна връзка кметове – МВР – министри, за да решим проблема”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене