Трето ОУ и ПГ по МСС с прекрасна инициатива, наречена „Гора на приятелството“

Нашата „Гора на приятелството“ стана по-голяма. Инициативата, която стартира миналата година на 18 февруари, бе продължена и развита.

Какво означава истински приятел, как да споделяш с другите, да се грижиш за тях и да уважаваш различията им – показват възпитаниците на една гимназия и едно основно училище в град Гоце Делчев.

Историята на очарователната инициатива започва през 2019 година, а за нейно начало е избран ДЕНЯТ НА ЛЕВСКИ.

Действащите ученически съвети в ПГ по МСС „Пейо Кр. Яворов“ и Трето основно училище „Братя Миладинови“ са основата тази кампания да съществува. Идеята дошла от тях, е жива и днес. Зад нея, от самото начало, застават директорите, заместник-директорите, учителите и все по-голям брой ученици. Всички заедно на 18 февруари засаждат бор и явор в т. нар. „Гора на приятелството“, която се намира в красивия парк „Панорама“, над Гоце Делчев.

Събитието остави скъп спомен в петокласничката Гергана Попова от V А клас на Трето ОУ, която споделя, че е засадила първото дърво в своя живот и ще го посещава често. Дори му е измислила и име – тя го нарича Клечица. Гергана ще се грижи за него заедно с родителите и приятелите си.

На засадените дръвчета бяха закачени листчета с пожелания за опазване на природата и поддържане на приятелството. Едно от тези пожелания гласи следното: „Приятелството трябва да е здраво като дървото!“.

Приключението завърши на голямата спортна площадка в парка със състезание „Дълъг скок“, като за най-добрите имаше грамоти и купи за първо място, осигурени от ПГ по МСС „Пейо Кр. Яворов“.

Два метра бе скока, направен от четвъртокласника Константин Камбов от Трето ОУ, който зарадва с първото място всичките си съученици и учители.

Децата получиха поздравления за своята акция и запомниха, че най-важният урок от този ден е: „Направеното добро устоява на изпитанията на времето!“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене