Присвоила ли е Бербатова пари, дарени за Жоро?

Димитричка Бербатова, която е по-известна в региона с грозното прозвище Мима Улавата събирала парите от дарителските кутии самоволно, твърдят организатори

Благотворителна инициатива в Благоевград завърши със скандал. Оказа се, че една от организаторките на кампанията „Да помогнем на Жоро”, чрез която се събират средства за онкоболния Георги Караджов, самоволно е събрала парите от дарителските кутии. След това жената отчела съмнително ниска сума, твърдят останалите организаторки.

„Сензация около семейството няма. Има проблем със злоупотреба със средства, събирани за благотворителност. Въпросната дама е в кампанията от самото начало. Тя е създател на групата. Целта е да помогнем на Жоро, който е в Турция и има нужда от помощ”, обясни Кристина Костадинова, която е администратор на благотворителната кампания.

„Не бих се усъмнила изобщо, че има злоупотреби с някакви средства. До момента, в който от различни търговски обекти, в които бяха поставени кутии за благотворителност, не започнаха да искат от мен актуална информация с какви средства са помогнали на Жоро. Такава аз нямах, защото тя се беше заела с тази отговорност. Дамата е запозната с реда. Всяка кутия се отваря пред свидетели, парите се броят и се описват в протокол. На 6 януари тя е влизала в няколко търговски обекта под претекст, че парите спешно трябва да се изпратят на Жоро. Кутиите са отваряни, парите са изсипвани в найлонова торбичка и не са броени”, разказа Костадинова.

Жената отрича да е влизала в търговски обекти, но и дори да го е правила, тя е уверила, че парите са внесени. Според Кристина постъпилата сума е 83 лв.

„От началото на кампанията до 9 февруари от името на въпросната жена това е единствената сума. Имам информация от хора в града, че са давани и пари на ръка с обещание, че ще бъдат преведени. Не можем да прогнозираме каква сума липсва от кутиите, но не е възможно да са били 83 лв.”, категорична е Кристина Костадинова.

Ако искате да помогнете на Жоро, може да го направите чрез SMS на номер 17 777 с текст DMS JORO или като преведете средства по следната банкова сметка:

Дарителска сметка: Обединена българска банка
IBAN: BG14UBBS80021089059940
Титуляр: Георги Караджов

Бербатова в Спешен център – Благоевград…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене