Ексклузивно! Румен Томов пред Топ Преса: Печатали сме на ръка 300 картички! Отказвам да дам информация на какъв принцип и за какво са изпратени!

По повод сутрешната ни публикация, свързана с фактът, че Румен Томов сякаш предизоборно разпространява поздравителни картички, адресирани към жителите на Благоевград преди броени минути в редакцията ни позвъни лично градоначалникът на Благоевград, който заяви следното: „Моментално свалете статията за картичките! Не е нужно да се прави новина от това! Пълна лъжа е че съм печатал 25000 картички, а истината е, че са само 300. Печатали сме ги на ръка в общината.“ Заяви категорично Томов.

На уточнението, че ние ще го цитираме Томов заяви : „Не е нужно. Не искам да се прави новина от това. Не искам да пишетеи да ме наричате бай Румен!“, което много ни прилича на опит за цензура, но ще му простим поради липса на поведение и възпитание. На въпроса на Топ Преса : “ На какъв принцип са избрани, тези 300 благоевградчани на които са ипратени поздравителни картички?“ Томов изнервен отказа да отговори, отказа да отговори и защо две седмици по рано са изпратени. Наистина е странно първо  – как са подрбани хората на които да са изпратят картичките? С какво един благоевградчани за заслужили, а други – не. Кои благоевградчани са от „шарената крава“ и кои не? Въпроси към Томов, на които той отказа да отговори.

Проверка на Топ Преса установи, че само в кварталите „Струмско“ и „Еленово“ , пощите са пълни с тези картички и според жителите 300 картички има разпратени само в един от кварталите и определено картичките са много повече. Въпреки тези аномалии и кривини, Томов отказа да даде информация, фактури и разяснения как са печатани на ръка тези картички с отлична офсетова полиграфия. Детайлите издават същността, господин Томов.

На въпроса кога ще ни даде интервю на което да му зададем всичките си въпроси, Томов заяви :“Време за интервюта нямам. Всеки месец давам пресконференции, там каквото имам да казвам го правя.“ Топ Преса държи да уточни че имахме и предложение от кмета, да пуска празнични честитки при нас срещу заплащане, това било жест от негова страна. Само преди три месеца, той заяви пред всички медии че „пари няма да дава“. Договори няма да сключва и че работата на нас медиите е да го разпъваме на кръст. Когато го правим обаче, той се сърди и отказва да даде инфорпмация. Това в медицината има само едно обяснение – нарича се шизофрения, в случая на Томов – политическа. Припомняме думите на Томов още в еуфорията му на току що встъпил в длъжност кмет:

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене