Бай Румен прави избори! Скандално! Кметът на Благоевград взе от благоевградчани 60 бона за да им изпрати две седмици по рано картичка за 3 март!? Няма такава наглогст? СНИМКИ

Едно е сигурно в югозападната столица Благоевград се задават избори. Издава го не само поведението на политическия елит извън общината и в ОБС, но и поведението на самия пишман кмет – Румен Томов. 

Топ Преса разполага с изключително достоверна информация, че Румен Томов бил повече от пиртеснен след проведения протест в негова подкрепа, на който със зор бяха събрани 200 – 300 човека. В малобройния му щаб, има напрежение защото осъзнават, че вероятността да има нови избори за кмет на града далеч не е нереализизтична. Сформиран е кризистен щаб по миене сурата на Томов от гафовете и със стратегия  – печелене симпатии на благоевградчани. Топ Преса разбра, че за целта дама фактор в екипа „Томов“, дала предложение да се бръкнат в общинската хазна, която забележете по думите на кмета е била доста зле от към съдържание, но все пак заделили 60 000 лева за да изпратят картички с поздравителен адрес до 25 000 благоевградски семейства по случай 3 – ти март.

Информацията ни е от кухнята на общината, а първоизточникът е едно от семействата получило подобна картичка. „Наистина е странно, Румен Томов да твърди, че общината е бедна и няма пари, а да прави такива харчове при това две седмици преди официалния празник. Целта е или да изпише някой лев и някой да си прибере разликата в джоба или да се печели симпатията на хората защото кмета е уплашен че при евентуални избори, той може и да е последен по брой гласове.“ Пише ни възмутения адресат получил ни в клин ни в ръкав поздравителна картичка от Румен Томов.

Бърза справка  на Топ Преса относно цените за печат на каритчки и пощенски разходи показва, че средната цена плик, картичка и пощенски разходи е около 2 лева без ДДС , ако наистина 25 000 човека са получили картички това прави разход от близо – 50 000 лева без ДДС и 60 000 лева с ДДС. Кощунство на фона на бедната община! Въпросът е кой е взел това решение и има ли обявена обществена поръчка за него? На какъв принцип са избрани семействата, които трябва да получит картичките и случайно ли е че са предимно зрели хора потенциални избиратели на БСП!

Последното умишлено го питаме, понеже има сериозни слухове че и партия БСП – Благоевград били отвратени от „управлението“ на Томов, само че трудно можели да си го признаят и обмисляли вариянта при евентуални избори, да издигнат свой партиен кандидат, още повече, че лакеите около Томов не спирад да говорят че „Томов се дистанцирал от БСП, защото бил независим кмет. Независим защото видимо от него нищо не зависи.“ Кой обаче му позволява да прави такива харчове, питаме ние от Топ Преса и питаме вас уважаеми читатели  – това нормално ли е?

Икономисахме 3500 от зарята по време на празниците дарихме ги на болно дете – супер. Браво! Взехме 5000 лева след това и ги дарихме на приятел – алкохолик да си ремонтира вилата в благоевградско село. Ние мълчим, щото Румен Томов е от „добрите“. Сега пак ли трябва да мълчим, че на фона на кризата досуш, като при Бай Ганьо прави избори, кмета прави луди харчове да охажва избирателите? Само че в случая на Благоевград – героят се казва Бай Румен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене