Днес ще е най-топлият ден от седмицата

Над страната днес ще бъде предимно слънчево, като на места в низините и котловините сутринта ще има мъгли, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутрешните температури ще бъдат между минус 2 и 3 градуса, а дневните ще се повишат и ще достигнат между 13 и 18 градуса. Вторник ще е най-топлият ден от тази седмица. Очаква се максималната температура в София да достигне около 15 градуса.

В сутрешните часове на отделни места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност.

Преди обяд ще бъде почти тихо, а около и след пладне ще се появи слаб до умерен запад-северозападен вятър.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще се доближи до средното за месеца.

Над Черноморието в сутрешните часове ще е с ниска облачност или мъгла, а около и след обяд ще е слънчево. Ще бъде почти тихо. Максимални температури между 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, след обяд до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11 градуса, на 2000 метра – около 5 градуса.

В сряда температурите ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните за февруари. Ще бъде по-често облачно, но валежи не се очакват. Максималните температури ще бъдат между 10 и 13 градуса, за района на София около 10 градуса. В четвъртък и петък се очакват валежи от дъжд и сняг, ще застудее.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене