Ученичка от гоцеделчевското Трето ОУ „Братя Миладинови“ – отличена за хайку поезия

Шестокласничката Станимира Василева от иновативното Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев бе отличена в Седмия национален декемврийски конкурс за хайку „Зимни импресии” – 2019 г.

„Станимира е изключително талантлива. Тя пе чели много награди от конкурси за поезия, проза, фотография, рисунка. Реших, че е време да запозная своите ученици, които участват в ръководения от мен клуб „Литературни конкурси и фотография“ с нов, непознат за тях вид текст. Спрях се на хайку поезията. Това бе добър избор – учениците проявиха голям интерес и започнаха да пишат хайку, и то много сполучливо. Както стана ясно, успехите не закъсняха, за което съм много доволен. Поздравявам Станимира за получената награда и съм сигурен, че съвсем скоро тя отново ще ни накара да се почувстваме горди с нейните успехи.“ – коментира ръководителят на шестокласничката Александър Халачев.

В конкурса бяха отличени и други творци в различни категории от България, Франция, Хърватия, студент по „Японистика“. Престижното жури на конкурса бе в състав: Александра Ивойлова, Диляна Георгиева, Люба Александрова, Людмила Христова и Стоянка Боянова.

Резултатите от конкурса станаха ясни вчера и бяха публикувани в специализирания портал  LiterNet (Издателство LITERNET –  специализирано за художествена литература, литературна критика, хуманитаристика, учебна и учебно-помощна литература).

Наградените и отличени участници ще получат своите грамоти на тържеството по случай Международния ден на хайку поезията в Столична библиотека през месец април 2020 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене