Елена Давидкова, гастърбайтер в Англия: Кметът Вл. Москов е направил Гоце Делчев приказен град, пълно е с млади хора, блести от чистота

„Много съм впечатлена от чистотата, спокойствието и уюта на Гоце Делчев. Прекрасен град, била съм в Гоце Делчев преди много години, беше като село, а сега е невероятен. Поздравления за кмета със седемте мандата Владимир Москов. Грижовен и истински стопанин, заслужава любовта на хората. Седнахме и пихме кафе с колеги, с които от много години работим на полето край Бостън.“ разказа Елена Давидкова от Благоевград, която работи на полето в Бостън с приятелите си.
„Там сме доволни от труда и възнагражденията, не е като в България – няма работа, няма пари. Правителство, което създава проблемите, не може да очакваме от него да ги реши. Права е Корнелия Нинова, държавата ни е в риск. Гоце Делчев е малко изключение от общи я пейзаж. Направихме си разходка в Гоце Делчев, град, основан от император Траян, обгърнат от величествените възвишения на Пирин планина, разпрострял се по двата бряга на Неврокопска река. Видяхме  паметника на Гоце Делчев, архитектурния комплекс на Рифат Бей, ансамбъла от следосвобожденски сгради в центъра на града, църквата «Св.Архангел Михаил» – най-старата църква в града – от 1811 год, с 109 икони с високо художествена стойност и ценни стенописи, малките занаятчийски работилници. Пихме хубаво кафе, хората са гостоприемни.“ – добави Давидкова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене