Задържаха психично болна, подала сигнала за бомба в училище в Благоевград

Във връзка с получен, около 08:18 часа на 23.01.2020г. в 02 РУ-Благоевград, сигнал за поставено взривно устройство в учебно заведение в гр.Благоевград, от незабавно пристигналите на място полицейски служители е извършен щателен оглед на сградата, като предмети с неустановен произход не са намерени.

В хода на работата по случая е установено, че подател на сигнала е 42-годишна жена от гр.Благоевград. Същата е задържана със заповед за задържане до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство.

Припомняме, че до интересна развръзка се стигна преди обед в четвъртък по случая със сигнала за поставена бомба в благоевградското XI ОУ „Христо Ботев“, в кв. „Еленово“, който вдигна полицаите накрак.

Оказа се, че психичноболната Детелина З. е набедила своята съседка Галина и синът й осмокласник, ученик в същото училище: „Хвалеше ми се, че синът й е сложил бомба в училището и ще го взриви“, казала Детелина З. на полицаите, когато подала сигнала. „Голям шок изживяхме със сина ми. Сутринта полицаите по пижами ни извадиха от дома и ни заведоха в полицията на разпит, все още разтреперена“  разказа Галина. „Караха ни да пишем обяснение, разкарваха ни като престъпници. Аз тази жена съм я виждал да влиза във входа само един-два пъти. Нито я познавам, нито съм говорила с нея“, сподели стресираната Галина.

Справка в благоевградския психодиспансер установи, че Детелина З. е редовен пациент на лечебното заведение. Само преди два дни е излязла от поредното си лечение.

Филмът, в който бяха вкарани майка и син, но и цялото училище предизвика голям шок у всички, включително и полицаите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене