Доктор Петър Шопов имаше доблестат на проговори! Иван Канелов що мълчи?

Двама лекари от МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев са изправени на подсъдимата скамейка за немарливо упражняване на медицинска професия, довело до смъртта на 16-годишна пациентка.  Окръжната прокуратура в Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу д-р Петър Шопов, началник „Отделение по ортопедия и травматология“ и д-р Иван Канелов, специалист по хирургия, ординатор в „Хирургично отделение“. Миналата седмица пред югозападният таблоид и в нашата агенция, доктор Петър Шопов излезе с гордо вдигната глава и даде своето становище по придобивия потресаваща популярност случай.

Хората казват, когято съвестта ти е чиста, когато няма за какво да се притесняваш, ти излизаш и говориш, имаш смелостта да погледнеш хората в очите. Вижда се доктор Шопов няма от какво да се притеснява, обясни и на експертно и на човешко ниво своята истина, дори сформира пресконференция. Веднага след този случай, последва логичиня въпрос, който само Топ Преса може да зададе – къде е доктор Канелов?

Той не само че е обвинен, не само че е и подсъдим доктор, той е и политическо лице – председател на партия ВМРО – Гоце Делчев. Според широката общественост той има по силното морално задължение, да излезе пред обществото и да обясни. Защо мълчи? От страх? От гузност? От мания за величие или криво его?

Топ Преса обективно и корекно, честно и почтено е готова да даде на Иван Канелов тррибуна за изявление по случая. Като политик и медик той е длъжен да даде своите раяснения. Евродепутатът Ангел Джамбазки от партия ВМРО, който беше заловен да кара пирян, излезе и се извини, поиска прошка и дори сам предложи да бъде наказан най – строго. Това е доблест! Къде е тази доблест при колегата му Канелов? С криене няма да стане. Проблемът е сериозен.

Припомняме изявлението на доктор Петър Шопов пред Топ Преса:

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене