Илияна Дановска мениджър изложения във фирма Експо Тйм ООД: Вината, които идват в Банско са печелили международни конкурси… Фестивала е на световно ниво!

Г-жо Дановска, предстои да се проведе тази година пилотното издание на Wine and Spirit Fest Bansko. Какво да очакваме?

 – Wine & Spirits Fest Bansko е събитие посветено на качествените вина и спиртни напитки от България и света. То ще се проведе за първа година в Банско в Kempinski Hotel Grand Arena Bansko /зали Витоша и Пирин/, но форматът е предшественик на добре познатите и посещавани през годините издания на  Rakia & Spirits Fest Sofia  и Wine Fest Burgas.

 Колко винопроизводители и дестилерии ще участват на изложението ?

– Посетителите на Wine & Spirits Fest Bansko ще могат да дегустират от около 20 изби местни производители, вносители и дестилерии, да договорят търговски условия за разпространение или да си закупят продукти на място на специални цени. Лично самите производители, технолози или професионалисти, добре запознати с продуктите, ще разказват за детайлите по производството, технология и спецификата на продуктите. Събитието ще събере качествени български вина от бутикови изби като Вила Юстина, Домейн Мараш, Винекс Преслав, Винарна Драгомир, Four Friends, Винарна Свищов, Trastena, Black sea gold.

По време на събитието ще има ли премиери?

– Дебют и първо представяне на вината Glushnik Vineyards. ПРЕМИЕРА и на вината на HARALAMBIEVI Family Vineyards and Winery; както и вина от Италия, Аржентина (Dona Paula) и Чили (Santa Rita)…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса – 17/23 януари 2020 год.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене