Германия ликува, Меси – най-добър играч, „Златна ръкавица“ за Нойер

Световен финал по футбол-Меркел

Германия празнува спечелването на световната титла. Снощи отборът на Йоахим Льов победи Аржентина с 1:0 на финала на Мондиал 2014 и грабна своята четвърта титла, пише standartnews.com.

Световното първенство по футбол в Бразилия повтори рекорда по брой на голове, отбелязани по време на турнира, съобщи РИА Новости. Германският футболист Марио Гьоце вкара победния гол във вратата на Аржентина, който стана 171-ия на турнира. Рекордът по брой на голове на световно първенство бе установен през 1998 г. във Франция.

Марио Гьотце – играч на финала

Халфът на германския национален отбор по футбол Марио Гьотце бе избран за Играч на мача на финала на Световното. Той влезе като резерва в 88-ата минута и замени Мирослав Клозе. Гьотце отбеляза гол в 113-ата минута на продължението на двубоя.

Хамес Родригес – голмайстор на Мондиал 2014

Полузащитникът на колумбийския национален отбор Хамес Родригес бе определен за голмайстор на 20-ото световно първенство. Той регистрира шест попадения на Мондиал 2014 и спечели „Златната обувка“. След него се нарежда Томас Мюлер, който вкара 5 гола, следва Лионел Меси с 4 попадения.

„Златна ръкавица“ за Нойер

Вратарят на германския национален отбор Мануел Нойер бе определен за най-добрия вратар на световните финали и заслужено се сдоби със „Златна ръкавица“. Стражът допусна само четири гола във своята врата- два от Гана (2:2) и по един в мачовете с Алжир (2:1) и Бразилия (7:1).

Най-добър играч на Световното – Меси

Най-добрият футболист на световното първенство в Бразилия е Лионел Меси. Аржентинският нападател грабна наградата, въпреки че тимът му си тръгва от Мондиал 2014 със сребърните медали.

Меси игра във всичките 7 мача на националния отбор на Аржентина, вкара 4 гола и грабна „Златаната обувка“.

Пол Погба – най-добър млад играч

Официалният сайт на ФИФА обяви, че най-добрият млад играч на Мондиала е полузащитника на френския национален отбор Пол Погба. Той победи съотборника си Рафаел Варан и холандеца Мемфис Депай.

Хаос в Буенос Айрес след края на Мондиал 2014

Масови безредици избухнаха в центъра на Буенос Айрес след като Германия победи Аржентина на финала на Световното първенство. Хиляди футболни фенове се стекоха на площад „9 юни“. Наложи се полицията да се намеси и да използва водни оръдия и сълзотворен газ, за да разпръсне хората, които хвърляха бомбички и камъни, чупеха прозорци и палеха огньове. Много от хората на площада бяха арестувани.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене