Това се казва доблест! Кметът на Гърмен сам оряза представителните си разходи! 15 000 лева влизат в бюджета на общината в полза на обществото!

Вижда се – много е лесно, когато се управлява с доблест и чест! След като сам намали заплатата си, заради неестествеността на нейния обем, кметът на Гърмен Феим Иса сам оряза и парите, предвидени за представителни разходи. Сумата от 15 000 лева, които предшественикът му – Минка Капитанова, ползваше за банкети и СПА почивки на разложкото село Баня, влизат в бюджета на общината в обществена полза. Новината беше потвърдена от кабинета на кмета и, въпреки молбата да не оповестяваме това му решение, защото то бе наречено „рутинно“ и „естествено“, Топ Преса реши да го опести на многохилядната си аудитория.

По това можете да познаете един управленец колко струва. Дали Феим Иса ще повлече крак, тепърва предстои да разберем. Парите, които кметовете си гласуват в този ресор са за: Разходи с представителни или развлекателни цели: посрещане, престой и изпращане на гости и делегации; нощувки; консумация на храна и напитки; организиране на делови срещи; тържества, развлекателни мероприятия; екскурзии.

Хубаво е местните кметове да икономисват излишните пари от бюджета, когато орязват разходи. Но в повечето случаи се касае за чужди харчове и никога не пипат своите. Един кмет в областта, а защо не в и България, показа, че не е седнал на стола на управленец, за да живее нашироко и да ползва блага, а видимо иска да работи само и единствено в полза на обществото. Тези действия трябва да бъдат заразни.

Община Гърмен е на път да се прочуе и с друг положителен прецедент – като премахне таксите за детските градини. Това беше заявено като предизборно обещание от екипа на партия ДПС и лично от кмета господин Иса и е на път да бъде реализирано успешно в най-скоро време, увериха ни от неговия кабинет след зададен въпрос.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене