Подробности за пожара в село Брезница

Големи са нанесените щети от пожара в гоцеделчевското село Брезница  съобщават подробности читатели на Топ Преса .

Двете къщи са били собственост на двамата братя Димитър и Асен Стоеви които  живеят в Гоце Делчев . Едната от  къщите е била дадена под наем  за склад на местен собственик на промишлен магазин .Освен къщата която е била поддържана и посещавана през почивните дни от братята и семействата им  е изгоряла и стоката в склада  на отдадената под наем  къща както и още една стара постройка в имота . Местните разказват че гледката била ужасяваща а  пламъците  достигали  до над 3 метра .Хората от Брезница коментират че пожарните коли били празни и  пълнили вода от реката за да гасят пожара.

В гасенето са се включили и местни жители които успели да спасят част от складираните в  едната от къщите стоки за магазина  на местния търговец .  „Благодарение на бързата реакция на огнеборците, както и на местните жители, огънят бе овладян до 1 часа след полунощ. Към момента всичко е спокойно.

Няма пострадали хора, но ако не бяхме реагирали бързо, огънят можеша да се разрасне и да обхване и други постройки в центъра на Брезница. Беше много тежка нощ, но страшното отмина“, коментира кметът Иса Сакали. Той благодари на противопожарните екипи, както и на своите съселяни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене