Без категория

Подготвят Джоко за високо рискова операция във вторник

Джоко Росич

Дъщеря му Ирина се прибира на пожар от Канада

Ако подготовката за операцията върви по план, Джоко Росич трябва да бъде опериран във вторник, съобщиха негови близки пред БЛИЦ. По-рано днес в. „Над 55“ и БЛИЦ съобщиха тревожната вест, че актьорът е покосен от онкологично заболяване, следи от което са открити в мозъка.

Хирургическата намеса е високо рискова, защото е свързана с отваряне на черепния кутия. Очаква се операцията да установи дали Джоко Росич има тумор на мозъка или става въпрос за метастаза от друг орган в тялото му. Ако няма разсейки, хирурзите ще изрежат злокачественото образувание, стига то да не засяга жизнено важен център в мозъка.

По информация на БЛИЦ в „Пирогов“ очакват дъщерята на Джоко Росич от първия му брак, която живее и работи в Канада. Ирина вече е закупила билет за България и по първоначални сведения трябва да пристигне във вторник или сряда. В момента около Джоко Росич са снаха му и Илко – съдържател на кварталното заведение на пазара „Ситняково“ в София, където актьорът си пие кафето с приятели.

Джоко Росич е приел хладнокръвно новината за коварното заболяване, съобщиха пред БЛИЦ източници от приятелския кръг на мъжкар №1 в България. След като научил, че няма как да избегне операцията, още в четвъртък той разпоредил на хирурзите: „Правете каквото трябва, пък да става каквото ще!“ И през уикенда, и в днешния първи работен ден от седмицата, Джоко не е падал духом и демонстрирал завидно самообладание преди решаващата живота му интервенция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене