ВИДЕО! Пресконференция на инж. Румен Томов, кмет на община Благоевград

Любен Милев ще бъде четвъртият зам.кмет в общината в Благоевград с ресор сигурност. Това съобщи кметът Румен Томов на пресконференция днес и допълни,че той ще бъде на тази позиция тъй като на местните избори БСП го е подкрепила като независим кандидат за кмет.На пет ръководни позиции в общината са назначени хора с временни договори, за позициите ще има конкурс

Румен Томов обясни,че относно провеждането на Франкофоли се чака отговор от човека,който държи правата. Той ще направи предложение за намаляване на таксите в детските градини с 10 лв.,т ъй като това било заложено в предизборните му обещания. Подготвят се и еднократна помощ за семействата с 3 деца, като помощта ще бъде около 2 000 лв.

Гл.експерт Иво Георгиев обясни какви са причините около забавянето на настаняването в общинските жилища и обясни,че предстои ОбС да разгледа новата проектонаредба.

Зам. кметът Ясен Попвасилев обясни защо трябва да се закрие общинската фирма „Благоевград фест“, според него с нея е заобикалян законът,тъй като не са провеждани обществени поръчки и не става ясно как са харчени парите. Той даде пример с Франкофоли като обясни,че от общинския бюджет са платени един път 100 000 лева, и втори път още 70 000 лева. С подобни действия първоначалната сума за цялостната организация на Франкофоли от 460 000 лв. е набъбнала на 1,720 млн. лева.

В общинската фирма „Благоевград фест“са работили 4 души с работна заплата 60 000 лв.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене