Пирин пее 2014

Пирин пее

Днес на пресконференция в Областната администрация беше представен  клипа за реклама, плаката с програмата и билборда на тазгодишното издание на събора за народно творчество  „Пирин пее“.   ХІV-ия събор ще се проведе н а 2 и 3 август 2014 г. в м. „Предел”. Традиционно се посвещава на Илинденско-Преображенското  и Кресненско-Разложкото въстания.

Председателят на Оперативното бюро за подготовката на събора Костадин Дурчов, зам.областен управител, и зам.кмета на община Разлог Венцислав Гърменов представиха схемата на транспорт и паркиране по време на събитието. Предприети са всички необходими действия за осигуряване на качествена и безопасна питейна вода от временни чешми с по няколко чучура, определени са местата на търговските обекти, пунктовете за медицинска помощ, химически тоалетни, пожарна безопасност, за аварийните групи на доставчиците на ток и вода. ОД на МВР, Областно пътно управление и Община Разлог привеждат в нормално състояние обходен път, който да се ползва от преминаващите.

Всички 14 общини от област Благоевград ще участват със свои представители на сцените на „Пирин пее“. Организаторите са решили тази година да преместят местоположението на 4 -те подиума. Те вече няма да са на припек на голямата поляна, а ще бъдат разположени на сянка в гората. Над 2200 изпълнители на автентичен фолклор от различни етнографски области на България ще се надпяват и надиграват в подножието на Пирин. Ще има и гости от Унгария и Република Македония. Патрон на събитието ще бъде президентът Росен Плевнелиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене