Достойно! Съветниците от ДПС – Гърмен с предложение целият ОБС да даряват заплатите си в полза на таксите за детските градини! ДОКУМЕНТ!

Единодушно цялата група на партия ДПС в местния парламент на община Гърмен, са внесли писмено предложение с входящ № ОС – 588 от 20. 12. 2019 година, за отказ от месечнотго си възнаграждание, като местни парламентаристи в полза на таксите за децата в детските градини на общината.

„Мотивирани от социалните проблеми на населението, засилващата се миграция на младите хора, спада в раждаемността, демографските проблеми, ние съветниците от Движение за права и свободи в общински съвет Гърмен, искаме да сме полезни на жителите на общината. В този смисъл с цел да задържим младите в общината, да стане общината предпочитано място за живот, отглеждане на деца в общината, също така и да върнем доверието на хората в институциите, ние предлагаме :

Общинските съветници да се откажем от месечното си възнаграждение в полза на таксите на детските градини, на територията на общината, като мярка за задържане на младите хора и решаване на един социален проблем“. Пишат мотивацията си до председателя та ОБС, съветниците от ДПС. Топ Преса разполага с информация и документи, че това продложение е разгледано в комисиите и подлежи на гласуване утре на редовно заседание на ОБС. Подкрепата си към това предложение са заявили съветниците от групата на партия СДС, очаква се позицията и на другите партии. Интересна било мнението на бившия кмет на общината Ахмед Башев, който на заседание в комисията бил върло против това предложение с думите „Ние да не сме социални помощи тук. Милостиня няма да даваме, още повече щом не ние поискана.“ Тези думи ще оставим без коментар.

Топ Преса адмирира това предложение и решение на ДПС – Гърмен. Уверени сме, че то ще бъде, подкрепено и от другите партии. Изобщо дано ДПС – Гърмен повлече крак и този пример да го видим и в другите общински съвети. Докато проверявахме и събирахме информация по темата, разбираме че преди две седмици самият кмет Феим Иса е внесъл искане, да му бъде намалена заплатата с 400 лева, защото предишщната кметица Минка Капитанова два пъти си е увеличавала трудовото си възнаграждение, ползвайки се от привилегии дадени и от закона. Според новият кмет на Гърмен, не било нормално и морално, гърменския кмет да полручава повече от другите си колеги в областта и решил да регулира този разход в нормалните норми и намалил заплатата си от 2400 на 2000 лева. Адмирации за това предложение и поведение. Така правят истинските управленци и държавници. Чакаме реакции и подобни действия и от другите общински съвети в областта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене