Поредна уникална дейност в Трето ОУ – представяне на електронен сборник и хайку

Истинска наслада за сетивата бяха представените днес шеста част от електронния сборник на Трето ОУ „Братя Миладинови“, наречен „Литературата е море от емоции и въображение“ и презентация, съдържаща информация какво е хайку, както и първите хайку творби, написани от ученици от иновативното училище.

Представената шеста част от електронния сборник е озаглавена „В очакване…“ и съдържа различни по жанр авторски творби на ученици от II, V, VI и VII клас. Повечето от учениците са и участници в клуб „Литературни конкурси и фотография“ към училището, а техен ръководител е Александър Халачев – ст. учител по български език и литература.

Разглеждайки „В очакване…“, ще можете да се насладите на прекрасни стихотворения, приказки, писма, обединени под общата тема за предстоящите празнични и ваканционни дни.

Авторски са и илюстрациите към творбите, което прави допълнително впечатление.

Във втората част от мероприятието присъстващите имаха удоволствието да се потопят в света на японската култура и да получат информация какво означава хайку (стихотворна миниатюра от три стиха).

Шестокласничката Станимира Василева, представи пред аудиторията няколко свои творби – хайку, които е написала само преди дни, възхитена от този литературен жанр.

Новата част на сборника, както и презентацията за хайку бе представена пред учениците от V А и V Б клас, а присъстващите гости бяха много учители и ръководството на училището.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене