Пролетно време преди Коледа

Новата работна седмица започва с по-скоро пролетни, отколкото зимни температури и значителна доза слънце.

Предколедната седмица ще е доста топла, с температури в понеделник между 10 и 15 градуса. През деня ще е предимно слънчево. По-ниски ще са температурите в местата с трайна мъгла. По Черноморието видимостта ще е намалена. Понеделникът обещава слънчево време в планините и температури над нулата.

От вторник до петък температурите ще се повишат и ще бъдат навсякъде над 10 градуса, на места до 17-18 градуса. Ще бъде и предимно слънчево, без валежи.

На 21 и 22 декември се очакват повече облаци, но без валежи.

В следващите няколко дни западната половина на Европа ще попадне под влиянието на поредица циклони, които ще донесат интензивни валежи, силни ветрове и бурно вълнение по атлантическите брегове и в района на Азорските острови. Очаква се голямо количество нов сняг в Алпите. На изток – на Балканите и конкретно над нашата страна – атмосферното налягане е високо, което предполага сухо време с постепенно повишаване на температурите. В часовете сутрин в равнините ще има условия за температурни инверсии с гъсти мъгли. Минималните температури през цялата седмица ще се задържат около 5 градуса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене