И учениците в СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, четат

Според приетата от МОН Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020)  в СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово се организира Национална седмица на четенето в периода от 09 до 13.12.2019 г.

Учениците от 5, 7 „б“ клас и деветите класове с преподавател по БЕЛ Заприна Глушкова се включиха активно в нея.

Планувани бяха инициативи за усъвършенстване на уменията на учениците да се увличат и да се насърчават към четене и към развитие на езикови умения. Инициативата включваше маратон на четенето, дискусия на тема „Какво четеш? Прочети го и ти…“ и др. Мненията, споделени по време на дискусията, бяха поставени в „четящите дървета“, изработени от учениците на 5, 7 „б“ и деветите класове.

Седмицата започна  с илюстрация и мисъл на герой, изработване на постер в 5.  клас. Учениците от V клас участваха в маратона на четенето, в който разказваха и четоха откъси от любими народни и литературни приказки и произведения и ги препоръчваха на другите.

Вторият ден _ вторник (10.12.2019 г.) продължи със състезание по правопис в 7 „б“ клас на тема „Езикът , който ни събира и разделя“. Класовете бяха разделени на отбори и записваха правилната форма на посочената дума.

Учениците от 9 „а“ и 9 „б“ клас изработиха резюме на книга и корица на книга с мото „Препоръчваме да прочетете“.

Инициативите в училището в Хаджидимово  продължиха и в четвъртък с изработване на „Четящо дърво“ от учениците на Глушкова – по едно за клас.

Последният ден от седмицата завърши отново с 5-ти клас – така, както започна.

Този ден гост на петокласниците бе библиотекарят на Общинска библиотека в Хаджидимово – Вили Топалова. Тя запозна учениците с част от най-новите книжки във фонда на библиотеката и им разказа за богатството на книжния свят. Малките петокласници получиха покана за посещение в библиотеката. В понеделник те ще присъстват на представянето на презентацията Пътят на словото „.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене