Емил Димитров: Митниците не са реформирани, всичко си остана както си беше

Емил Димитров

Емил Димитров

– Експертът твърди, че в месеците около изборите ще има бум на безконтролен внос

Митниците не са реформирани, а всичко си остана както си беше. Митниците удариха и това правителство, а парите, които трябва да се събират, вместо да влязат в бюджета отидоха в мафията. Това коментира бившият митнически шеф Емил Димитров-Ревизоро пред bTV по повод актуализацията на бюджета.

„В следващите до 5 месеца, в които ще се формира нов кабинет и ще има избори, ще има безконтролен внос и презареждане със стоки. През тази година Агенция „Митници” трябва да събере 540 млн. лева ДДС, а към момента те са със 75 млн. лева по-малко. Сега, във време на липса на власт, ще трябва да се събират приходи – как ще стане това? Митниците са в ръцете на мафията – държавата позволява да владеят каналите, от които трябва да дойдат приходите. От 322 млн. лева акциз, Агенция „Митници” е събрала само 28 млн. лева. До този момент Агенция „Митници” е с общо 350 млн. лева назад от това, което се е планирало като събиране на приходи”, обясни Димитров.

Ревизоро добави, че кабинетът „Орешарски” е жертва и на здравната система, защото болничните заведения непрекъснато увеличават разходите си.

„От 2001 година насам здравният бюджет е скочил три пъти, а не сме получили три пъти по-добра услуга. Това си е жив рекет. От началото на годината по официална статистика е имало 1,34 млн. болни, 450 хил. в за били приети в болниците, направени са 25 хил. оперирани. До края на годината, по груби сметки, в България ще има 2 млн. болни, 1 млн. ще са минали през болниците, а 50 хил. ще бъдат оперирани. Болниците използват всяка възможност да пускат клинични пътеки, да лекуват хора и да точат бюджета – и извиват ръцете на властта, защото сами виждате за колко болни става въпрос. Ако ги изкарат на улицата, естествено става страшно”, завърши Димитров./БЛИЦ 

Във връзка с КТБ Емил Димитров заяви, че евентуална дупка там ще се пълни с пари от фискалния резерв.

За Здравната каса правителството не е виновно, но за Агенция „Митници” е много виновно, защото не направи реформи и не се погрижи с кадрова политика за ръководството.

www.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене