Съветниците в Благоевград ще дарят първата си заплата на 11- годишния Деян

Съветниците в Благоевград гласуваха отпускане на еднократна финансова помощ в размер на 3 500 лв на 11-годишният Деян Апостолов, който се нуждае от лечение в чужбина на сериозно заболяване.

Това стана днес по време на извнредно месечно заседание на парлачевнаристите в града.

След гласуване общинските съветници взеха решение да дарят първата си заплата за помощ на момчето.

На сесията беше решено още да се измени бюджетът на община Благоевград за 2019 год. в размер на 9 500 лв., който е за сметка на издръжката на общинската администрация. На предходното заседания съвета взе решение за отпускане на помощ в размер на 6000 лв. на жители с трайни увреждания и провеждащи скъпоструващо лечение, както и лица изпаднали в тежко социално положение, вследствие на инцидентно възникнали нужди. Тези средства за социално подпомагане надвишиха определеният лимит от 100 000 лв.

Местните парламентаристи гласуваха предложението на кмета инж. Румен Томов за провеждане на публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на общински нежилищен имот- публична общинска собственост, с адрес ул. „Иван Вазов“№2, ет.0.

Имотът е с предназначение търговска дейност. Срокът на сключения договор за предоставяне под наем изтече на 30.11.2019 г.
Взе решение още следващата седмица да има ново заседание, на което да се направи пореден опит да се избере председател.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене