Стефан Делиов от „Kochinka Team Racing”: На 21-ви декември ще подарим около 300 пакета с храна на нуждаещи се хора!!

Разкажи нещо за елхата от автомобили… Това нашумя в цяла България. Хората го видяха по национални телевизии. Идеята твоя ли беше?

– Идеята е на Милен Чавдаров. Той е човекът, който ме замества във всичко, когато аз не успявам.

Каква беше идеята и каква беше целта?  

– Милен го беше видял това в някакъв руски форум ако не се лъжа. Някакво gif-че направено. Реши да го направим и ние тук. Каза ми да пробваме и да опитаме. Аз се съгласих. Покрай мен и наши общи приятели. Присъединиха се и хора, които не познаваме. Дойдоха и просто го направихме. Идеята беше да отправим едно послание за едно по-добро коледно настроение към хората. Да ги накараме да се усмихнат малко.

Казваш, че не сте имали никакво време за организация.

– Организацията стана буквално в рамките на 30-40 часа реално.

По новините казаха за вас цитирам: „Любители на автомобили“. Е да, но вие сте клуб. Защо никъде не го споменаха това нещо?

– Идея си нямам. Дори от БТВ, ако говориш специално за тях, никой не се е свързвал с нас. Нито да ни искат кадрите, нито нищо. Явно са си ги намерили по facebook и от там са решили да го излъчат.

Разкажи ни малко повече за твоята идея за благотворителната кампания, която правите. Откога се занимаваш с това?

– С нашата инициатива „Бъди човек“ се занимаваме вече пета година. Всичко започна от един мой приятел в София – Кирил Димитров, който беше срещнал някаква възрастна дама в един парк и говорил с нея. Жената била тъжна. Той я попитал дали всичко е наред и т.н. Тя му обяснила, че е съвсем самичка, че пенсията не и достига за Коледа, немогла да си направи вечерята. Той се е трогнал. Решил да го направи в София. След това ми се обади на мен и сподели за своята идея. Попита ме дали ще участваме в Благоевград. Аз му казах, че ще се опитаме да го направим. Даже първата година ни беше най-силната. Успяхме да го направим. Така вече пет години. Сега ни е петата година, в която го правим за Коледа и за Великден…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене