Слънчево в Югозапада, бури в Северна България

слънце-дете

Днес преди пладне, над по-голямата част от страната, ще преобладава слънчево време. По-късно през деня ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на повече места и по-значителна над Северна България, планинските райони, както и през нощта срещу петък. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са градушки, с по-голяма вероятност в западните и централните райони на Северна България. Заради оракваните бури жълт код е обявен във Видинска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Великотърновска, Габровска и област Монтана.

В източните и крайните южни райони от страната ще има повече слънчеви часове. Дневните температури ще останат високи – максималните ще бъдат между 30° и 35°, в София 30°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 32°, а минималната 16°, за Банско 31°/17°, Разлог 31°/17°, Дупница 31°/16°, Кюстендил 31°/14°, Перник 31°/15°, Гоце Делчев 32°/18°, Сандански 33°/17° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 33°, а минималните до 17°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за юли и още ще се понижи.

Над планините преди пладне ще има слънчеви часове, но през втората половина от деня и през нощта срещу петък ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, в отделни райони по-късно през деня и през нощта, и интензивни валежи с гръмотевици. Вятърът ще е от юг-югозапад, до умерен, по най-високите върхове и силен, а късно вечерта и през нощта срещу петък ще започне да се ориентира от северозапад. Максимална температура на 1200 метра – около 21°, на 2000 метра – около 16°.

Над Черноморието през деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще достигнат 27°-29°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене