„Левски“ с класика срещу „Марек“

Левски-Марек

„Левски“   постигна класическа победа – 3:0 срещу новака в „А“ група „Марек“в контролна среща, която се игра на терена в Правец. Това е първи успех за „сините“, които имаха две равенства и една загуба в предишните три проверки. Борислав Стойчев реализира първия гол за „Левски“   в мача, а другите две попадения отбеляза Валери Божинов. Това бяха първите два гола за 28-годишния нападател от началото на контролите на „сините“, съобщава Gong.bg.
Двубоят започна отлично за „Левски“  , който поведе още в 6-та минута, когато Пламен Крумов центрира в наказателното поле на „Марек“, където Борислав Стойчев вкара отблизо.

Две минути по-късно „сините“ удвоиха своята преднина. Валери Домовчийски открадна топката в половина на „Марек“, подаде към Валери Божинов, който излезе сам срещу Емил Михайлов, след което капитанът на Левски реализира в десния ъгъл за 2:0.

„Марек“ имаше две възможности в края на първото полувреме, но ударите на Крум Бибишков и Димитър Петков не намериха очертанията на вратата на Стефано Кунчев.

В края на първото полувреме Валери Домовчийски удари с лакът Николай Николов при борбата за една висока топка. Николов след това удари шамар на Домовчийски и му посегна с глава. Съдията изгони с директни червени картони Николай Николов и Валери Домовчийски.

В началото на второто полувреме „Левски“   имаше нова възможност да вкара. В 52-та минута Лъчезар Балтанов подаде към Бедоя, испанецът пусна на Божинов, който се забави и не успя да отправи опасен удар вътре в наказателното поле на „Марек“.

Четири минути по-късно играчите на „Левски“  имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Божидар Краев. Реферът обаче не уважи апелът на „сините“. В 59-та минута Божидар Краев стреля от фау, от дъгата на наказателното поле на „Марек“, но изпрати топката в страни от вратата на Емил Михайлов.

Валери Божинов стреля от фаул в 65-та минута, но в страни от вратата на „Марек“.

„Левски“ организира отлична комбинация в 74-та минута, когато след отлична комбинация между Бедоя и Божинов, нападателят бе изведен сам срещу вратаря на „Марек“Пламен Младенов, Валери Божинов стреля, но Пламен Младенов спаси.

Футболист на „Марек“игра с ръка в наказателното поле и съдията свири дузпа за „Левски“ в 75-та минута. Валери Божинов реализира дузпата, след като изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Пламен Младениов.

Официалното представяне на „Левски“  е в събота в мач срещу Хасково, който е от 19.00 часа на стадион „Георги Аспарухов“.

E79 News; Снимки: Gong.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене