По 13 дисциплини днес се проведоха кандидат-студенски изпити в ЮЗУ

юзу-изпити

Над 120 кандидат-студенти решаваха тест по български език днес в ЮЗУ. На последния приемен изпит в университета за тази година днес кандидат висшистите писаха свободен текст на тема „Компютърът – неизбежната съдба на модерния човек”.

По общо 13 дисциплини днес в ЮЗУ „Н. Рилски” се проведоха кандидат –студенски изпити. Мераклиите за висше образование днес имаха последен шанс за явяване на кандидат-студентски изпит тази година.

Отново най-много кандидати имаше на изпита по български език, където тест решаваха над 120 кандидат студенти. Много от тях бяха решили в последния момент да се явят на изпита, без предварително да се готвят.

Днес в университета се проведоха и изпити по История, Биология, Английски език, География и Математика, както и Практическите изпити по музика, изобразително изкуство  и физическо възпитание. 

След като излязат резултатите от днешните изпити кандидат студентите участват в класирането с най-високата оценка изкарана на изпитите или от държавните зрелостни изпити. Кандидатите за явяване на конкурсен изпит, едновременно с подаването на документи за явяване на изпита, следваше да подадат и документите, необходими за участие в класирането.

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене