Ученици помагат на бедстващи в Кресна

Младежи от гимназията в Кресна се организираха в помощ на изпаднали в беда и бедност хора в общината.

Първата им мисия е „Коледа е в нас“, обявиха от училището в града. Момичетата и момчетата цепят дърва, доставят хранителни стоки и посещават възрастните хора, които нямат роднини и близки.

„Моите прекрасни момичета и момчета са осъзнали, че това, което не ни достига, не са великите дела, а малките добрини. Всяка седмица те носят малка радост на възрастни хора, които живеят от ден за ден и нямат подкрепа от роднини. Дърва за зимата, почистване, прегръдка, добра дума и отворено сърце за историята и потребностите на всеки – колко малко е нужно да се запали огънчето на коледния дух“, разказа класният ръководител в СУ „Паисил Хилендарски“.

„Обратното броене до Коледа започна. И докато за всички нас това време на годината се свързва с радост, топлина, семеен уют, сбъднати желания и много подаръци, то има хора, чийто живот е малко по-различен. Знаем, че на Коледа се случват чудеса, но не подозираме, че именно ние сме „вълшебниците“, които стоят зад тази празнична магия. Вярваме, че добрините са дело на коледните ангели, бдящи над нас, но не осъзнаваме, че коледните ангели всъщност сме самите ние, хората“, уверени са милосърдните помощници./е novina.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене