Ученици в Банско зъзнат в клас, родители: „Ледофикация разболя децата“

Учениците в Банско учат в студени класни стаи. Родители отправят гневни упреци срещу дружеството, осигуряващо топлото в града.

В социалната мрежа те наричат общинското дружество „Топлоснабдяване“ с ироничното Ледофикация.

„Уважаеми г-н Кмет на община Банско, уважаеми Зам.Кметове, уважаеми г-н Секретар на община Банско, уважаеми госпожи и господа общински съветници, някой от Вас ще се трогне ли от факта, че децата ни учат без парно през декември месец ? Някой ще търси ли отговорност на бившия управител на дружеството и племенник на БИВШИЯ „КМЕТ“ или ще оставим пак всичко да се размине? От понеделник ако в Начално училище Св.Паисий Хилендарски няма отопление, няма да си пусна детето на училище и ще сезирам за проблема министерството на образованието и медиите !!! Призовавам всички родители да направят същото“!

„Ледофикация разболя децата, това е недопустимо“, гневят се те.

Родителите сочат още, че проблемът е още от миналия сезон, когато са плащали високи сметки, но били принудени за ползват алтернативни източници на отопление.

От кметската администрация разпоредиха пълна ревизия на предприятието. По време на заседание на ОбС преди ден, директорът Димитър Мунин е освободен от поста, а на негово място временно е назначен Тодор Тренчев. Предстои обявяване на конкурс за избор на нов директор.

Към момента общинското дружество „Топлоснабдяване“ е натрупало големи задължения към доставчици, които възлизат на 120 000 лева.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене