15 души са задържани и над 5 килограма канабис са иззети при мащабни акции за противодействие на незаконното разпространение на наркотични вещества

Под надзора на Окръжна прокуратура-Благоевград, вчера, 5 декември на територията на областта бе проведена мащабна полицейска операция с участието на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Благоевград,  РУ-Банско, Второ РУ в областния град и РУ-Петрич. В хода на  полицейските действия са задържани 15 души.

В момент на осъществяване на сделка за разпространение на около 5,5 килограма канабис в района на петричкото с.Рупите, полицейски служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Благоевград и РУ-Петрич задържали двама мъже – на 38 и 40 години, и двамата от с.Скрът, община Петрич, трима мъже – на 18, 19 и 23 г., всички от Благоевград и 25-годишен от Стара Загора. В хода на работата по случая са извършени претърсвания и изземвания в жилище и в сграда в с.Скрът, стопанисвани от двамата мъже /на 38 и 40 ./, като са намерени и иззети около 30 800 лв. и 6 150 евро и 4 чувала с остатъци от суха, тревиста маса, реагирала на канабис. При последващи оперативно издирвателни действия служителите на реда задържали и 70-годишен жител на селото.

Преди настъпването на зимния туристически сезон на територията, обслужвана от РУ-Банско, служители на РУ в курорта разкриха лица, занимаващи се с  разпространение на наркотични вещества. Непосредствено след осъществена покупко-продажба на наркотични вещества, в Банско са задържани общо 8 мъже – петима, на възраст от 18 до 34 години, всички от града, 25-годишен от Стара Загора, 22-годишен от Свиленград и 25-годишен от града. При извършените процесуално-следствени действия, полицейските служители претърсили четири обекта в Банско и един в Благоевград. В жилище в курорта, обитавано от 21-годишен от града са намерени около 44,1 грама суха, тревиста маса канабис, електронна везна и плик с канабисови семена. В друго жилище, обитавано от 34-годишен от Банско и при извършения му личен обиск  са намерени и иззети 5 топчета, съдържащи общо около 13 грама суха, тревиста маса канабис и мелница.

Работата по случаите продължава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене